BEDRIFTSTEKNOLOGI

Har solgt 4 millioner

Men Microsoft er langt igjen til målet for Windows 8.

Microsofts toppsjef, Steve Ballmer, spådde i september at hele 400 millioner enheter vil ha Windows 8 innen ett år. De første fire dagene nådde de en prosent av det.
Microsofts toppsjef, Steve Ballmer, spådde i september at hele 400 millioner enheter vil ha Windows 8 innen ett år. De første fire dagene nådde de en prosent av det. Bilde: Tony Avelar/Bloomberg via Getty Images/All Over Press
31. okt. 2012 - 08:53

Siden fredag forrige uke har det vært mulig å kjøpe eller oppgradere til Microsofts nye OS-flaggskip, Windows 8. På Build-konferansen som startet tirsdag kunne Microsofts toppsjef, Steve Ballmer, røpe at de så langt har nådd 4 millioner installasjoner.

Selv om dette er imponerende er det imidlertid langt frem til målet Ballmer har satt. I september spådde nemlig Ballmer at hele 400 millioner enheter ville drives at Windows åtte innen ett år. Dermed har selskapet 10 måneder på seg til å selge 396 millioner lisenser, skriver teknologi-bloggen AllThingsD.

Ballmer var imidlertid meget fornøyd med mottagelsen deres nye operativsystem har fått og sa på utviklerkonferansen til Microsoft at han var positivt overrasket over graden av entusiasme produktet hadde skapt.

Men om han når målet på 400 millioner nedlastinger innen september neste år blir kanskje tøft å nå.

Windows 7 nådde 175 millioner nedlastninger det første året etter lansering. Skal Microsoft nå målet denne gangen er de avhengige av at Nokia og de andre Windows Phone 8 produsentene selger godt med telefoner.

AllThingsD peker også på at Apple solgte tre millioner utgaver av Mountain Lion, den siste versjonen av OS X, på den samme tiden Microsoft brukte på å selge fire millioner Windows 8-lisenser. Det verd å merke seg at Apple dermed nådde 4,5 prosent av sin totale installasjons-base på 66 millioner enheter.

Microsoft har en litt tyngre vei å gå. Med fire millioner nedlastinger har de nådd en tredjedels prosent av sin base, som er på 1,25 milliarder enheter.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.