Har startet utrullingen av Windows 10 Anniversary Update

Installasjonen av Windows 10 Anniversary Update kan manuelt startes fra Windows Update eller som her, med et eget program som brukerne kan laste ned.
Installasjonen av Windows 10 Anniversary Update kan manuelt startes fra Windows Update eller som her, med et eget program som brukerne kan laste ned. (Bilde: digi.no)

Som ventet så kunngjorde Microsoft i går at den hittil største oppdateringen til Windows 10 er ferdig. Utrullingen av oppdateringen, som kalles for Windows 10 Anniverary Update eller Windows 10 Version 1607, har dessuten startet. 

Utrullingen vil skje i ulike faser hvor det startes med de nyere pc-ene. Med mindre brukeren har skrudd av automatisk oppdatering, vil Anniversary Update installere seg selv, uten at brukeren behøver å gjøre noe.

Manuell igangsetting

Men for brukere som ikke har lyst til å vente på tur, finnes det i alle fall to måter å framskynde installasjonen på. Det ene er manuelt å be Windows 10 se etter nye oppdateringer, noe som kan gjøres fra de vanlige innstillingene i operativsystemet.

Alternativt kan man gå inn på denne siden og laste ned et verktøy som setter i gang oppdateringen. Flere detaljer om dette, finnes på denne siden.

De fleste av nyhetene i jubileumsoppdateringen, som kom bare et par dager etter at Windows 10 var ett år, har vært kjent lenge. Disse inkluderer en rekke forbedringer til nettleseren Edge, den nye pennbaserte funksjonaliteten i Windows Ink, ny sikkerhets- og spillfunksjonalitet, samt forbedringer til Cortana, vel å merke bare i utvalgte markeder. 

Microsoft opplyser for øvrig at utrullingen av Windows 10 Anniversary Update for Windows 10 Mobile først vil startes i løpet av de kommende ukene. 

Kommentarer (31)

Kommentarer (31)
Til toppen