RESULTATERFINANS

Hard åpning fra TTI

TTI fikk positiv mottakelse de første timene på selskapets første noteringsdag og de første handlene gikk på 17,50 kroner. Utover dagen falt imidlertid interessen, og aksjen landet på 15,50 - marginalt over emisjonskurs. For de ørige aksjene i IT-indeksen endte dagen moderat opp.

Eirik Flaa
26. feb. 1998 - 19:06

IT-indeksen endte på 1334,46 torsdag, opp 7,52 poeng eller 0,57 prosent. For totalindeksen ble oppgangen noe sterkere, og etter at frykten for fortsatt fall i oljeprisene avtok noe endte indeksen opp 1,41 prosent til 1255,19 poeng.

Nykomlingen på Oslo Børs tirsdag, TTI Holdings, fikk en svært positiv mottakelse i morgentimene. De to første transaksjonene ble foretatt på 17,50 kroner, altså godt over emisjonskursen på to dollar. Utover dagen falt imidlertid kursen jevnt og siste transaksjon ble foretatt til kurs 15,50 kroner. I løpet av dagen ble det omsatt 47.500 aksjer i TTI.

Torsdagens børsvinner ble Context Vision som la på seg med seks kroner til ny kurs på 118 kroner. Selskapet leverte gode resultater i forrige uke, men ikke gode nok til å få aksjen opp på nivå på i underkant av 150 kroner, der aksjen befant seg i begynnelsen av desember.

Langt dårligere resultater ble servert fra Iterated Systems torsdag. I likhet med Context Vision henvender Iterated seg til markedet for digital billedbehandling, men Iterated henvender seg til et bredere marked - et marked som det hittil har vist seg vanskeligere å tjene penger på. Iterated tjener da heller ikke penger, og selskapets fjerde kvartal var finansielt sett en katastrofe. Tydeligvis ventet markedet heller ingen store positive overraskelser fra selskapet, og aksjen falt bare med et par kroner til 60 kroner.

Også Norman svekket seg noe torsdag etter at selskapet meldte om utsatt tegningsfrist for en planlagt emisjon. Aksjen har falt jevnt og trutt den siste tiden, og dagens kursfall på én krone sendte kursen ned til 33 kroner.

Stort bedre har ikke situasjonen vært for Visma. Aksjen har falt fra i overkant av fem kroner og avsluttet torsdagen på 4,50 kroner etter en nedgang på 15 øre.

Merkantildata holder seg fortsatt sterkt på forventninger om eksplosiv omsetningsvekst de næremeste årene, og torsdag var det duket for nok en ny toppnotering. Aksjen steg med fire kroner til 354 kroner, og krøp dermed marginalt over forrige toppnotering fra tirsdag på 353 kroner.

Omsetningen av aksjer og grunnfondsbevis på Oslo Børs landet på 2,1 millarder kroner torsdag. Det er ny rekord så langt i år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.