Harddisk i Samsungs nyeste mobil

Samsung er trolig først ute med å lansere en mobiltelefon med innebygd harddisk.

Det er i dag mulig å lage svært små harddisker. På markedet finnes det harddisker som er 1 tomme brede, og en 0,85 tommer harddisk er blitt demonstrert av Toshiba.

Med så små harddisker har det bare vært et tidsspørsmål før også mobiltelefoner utstyrt med harddisk ville komme på markedet. Små harddisker med lagringskapasitet på mer enn én gigabyte er generelt billigere enn flashminnekort med samme kapasitet.

Først ute er trolig Samsung, som lanserte en slik mobiltelefon, SPH-V5400, under telekommessen ITU Telecom Asia 2004 i Taipei mandag.

Mobiltefonen, som kommer på markedet i Sør-Korea i slutten av september, har en harddisk på 1,5 GB. Lagringsplassen kan benyttes til å lagre bilder fra digitalkameraet med én megapiksels oppløsning, eller til å lagre for eksempel MP3-filer. Mobilen har en innebygd FM-sender slik at musikken kan spilles av gjennom radioer i nærheten. En slik løsning er ikke tillatt i Norge.

Mobiltelefonen er eller utstyrt med TV-utgang, to høyttalere, 64-toners ringesignal og to LCD-paneler, en TFT-skjerm på 240 x 320 piksler og en OLED-skjerm på 128 x 128 piksler.

Prisen ventes å bli omkring 800 dollar.

Bilder av mobiltelefonen finnes på denne siden.

Til toppen