Harddisk-kjempe kjøper flashminne-veteran

Investerer mange milliarder i minnekort og SSD-er.

Harddisk-kjempe kjøper flashminne-veteran
Med oppkjøpet av SanDisk får Western Digital tilgang på flashminne-produkter og -teknologier innen de fleste kategorier. Bilde: SanDisk, montasje: digi.no

Den store harddisk-leverandøren Western Digital kunngjorde i går at selskapet har forhandlet fram en avtale om oppkjøp av SanDisk, et selskap som nok er mest kjent for sine minnekort til kameraer og mobiler. Men selskapet tilbyr også blant annet flashminne-baserte lagringssystemer til datasentre.

Oppkjøpet har en verdi på omtrent 19 milliarder dollar, hvorav deler av beløpet skal betales i form av aksjer i Western Digital. I praksis innebærer dette at Western Digital betaler 86,50 dollar per SanDisk-aksje.

Selv om aksjekursen til SanDisk midlertidig spratt opp med rundt 6 prosent da oppkjøpet ble kjent, er dette omtrent ti dollar mer enn det SanDisk-aksjene ble omsatt for mot slutten av dagen i går. 

Leste du denne? – Velg 4 TB harddisker 

Veteraner

Begge de to selskapene har langt fartstid innen sine respektive bransjer. Western Digital ble grunnlagt i 1970. SanDisk har på sin side utviklet ikke-flyktige minneløsninger siden etableringen i 1988.

Samlet har de to selskapene omtrent 15 000 patenter og patentsøknader globalt.

Med på kjøpet får Western Digital også SanDisks andel av et fellesprosjekt med Toshiba, som til nå har vart i 15 år, og som skal videreføres. Dette samarbeidet skal sikre det sammenslåtte selskapet stabil tilgang til NAND-flashminne til en lav pris.

Oppkjøpet er godkjent av styrene i begge selskaper, men må også godkjennes av blant annet SanDisks aksjeeiere. Det er ventet at transaksjonen vil være fullført i løpet av tredje kvartal av 2016.

SanDisk-samarbeid med HP: Lover tusen ganger raskere minnebrikker 

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.