BEDRIFTSTEKNOLOGI

Harddisk-outsider vurderer å gi seg

Samsung med planer om å selge harddisk-virksomheten.

Konkurransen i harddiskmarket står i fare for å bli enda mindre. Etter at Western Digital kjøpte Hitachis harddiskvirksomhet i mars, er det nå bare fire større leverandører av harddisker igjen – Western Digital, Seagate, Toshiba og Samsung.

Men ifølge anonyme kilder Wall Street Journal har vært i kontakt med, ønsker Samsung å selge harddiskvirksomheten, som selskapet ikke er i stand til å tjene penger på. Selskapet hadde en andel på 10 prosent av harddiskmarkedet i første kvartal i år.

Ifølge en kilde ønsker Samsung å selge avdelingen for 1,5 milliarder dollar, men vil kunne vurdere en pris også under 1 milliard dollar. En potensiell kjøper er Seagate, som gjennom et oppkjøp av Samsung vil kunne innta førsteplassen på nytt. Selskapet var lenge markedsledende, men ble passert av Western Digital i fjor.

Harddisk-bransjen har vært preget av mange oppkjøp de siste 15 årene. Conner ble kjøpt av Seagate i 1996, Quantums harddisk-virksomhet ble kjøpt av Maxtor i 2000. I 2003 kjøpte Hitachi det meste av IBMs harddisk-divisjon. Maxtor ble kjøpt av Seagate i 2006, mens Fujitsus harddisk-divisjon ble kjøpt av Toshiba i 2009.

Ifølge Wikipedia skal over 200 selskaper på et eller annet tidspunkt ha levert egne harddisker. En del av disse nevnes her.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.