BEDRIFTSTEKNOLOGI

Harddisken sletter seg selv

Selv­ødeleggende og kryptert fra Toshiba.

14. apr. 2011 - 14:53

Det finnes flust med krypteringsløsninger for harddisker, beregnet på å hindre uautorisert tilgang til deler av innholdet – eller alt sammen.

Selvkryptering

Innebygget sikring i form av lagringsprodukter som automatisk krypterer dataene har også vært på markedet en god stund.

Toshiba tar nå sikringen enda et skritt, med det de omtaler som neste generasjons selvkrypterende harddisker.

Selvslettende

MKxx61GSYG-serien kan, foruten å kryptere innholdet automagisk, også slette det samme innholdet. Under visse omstendigheter og etter konfigurasjon, naturligvis.

Her sikres dataene forløpende med 256-biters AES-kryptering. I tillegg kan harddisken settes opp til å slette innholdet, for eksempel dersom noen kobler den til en ikke-godkjent vertsmaskin.

Den proprietære sletteteknologien tilbyr ulike sikkerhetsnivåer for å nekte uvedkommende tilgang.

Krypteringsnøkkelen kan gjøres ugyldig ved strømavbrudd, for ekstra sikring i tilfeller der harddisken fjernes fra et system. En annen funksjon gjør det mulig å parre disken mot et kjent maskinmiljø. Hvis harddisken ikke får nødvendig autentisering ved tilkobling blir nøkkelen da ødelagt.

I tillegg er det mulig å selv velge å ødelegge dataene - en funksjon myntet på situasjoner der harddisken bytter eier eller skal tas ut av drift.

Serien består av et knippe 2,5-tommers harddisker med rotasjonshastighet på 7200 rpm og kapasitet fra 160 til 640 gigabyte.

Toshiba oppgir at det ideelle bruksområdet for disse harddiskene er i PC-er, kopimaskiner, multifunksjonsskrivere og salgsløsninger i offentlig forvaltning, finans- og helsesektoren eller lignende miljøer med spesielle behov for å beskytte sensitive data.

Det er uklart hva diskene skal koste. Masseproduksjon starter i juni ifølge en pressemelding (pdf).

At det er behov for denne typen løsninger er det ingen tvil om. En fersk undersøkelse avdekket at en lang rekke norske kommuner bryter offisielle normer for informasjonssikring.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.