Harddiskens død er sterkt overdrevet

Flashbaserte enheter må vente før de kan vippe lagringskongen av pinnen.

Harddiskens død er sterkt overdrevet

Flashbaserte enheter må vente før de kan vippe lagringskongen av pinnen.

Mange kan nesten ikke vente med å kaste sine bråkete, mekaniske harddisker på historiens skraphaug.

Det som i utgangspunktet er en svært gammel (men veldig optimert) teknologi utfordres i disse dager av flashbaserte lagringsenheter, som Solid State Disks (SSD).

SSD lover lydløs skriving og lagring av data, i en innpakning fri for fysisk bevegelse og der tilhørende bråk eller irriterende klikkelyder.

Men harddiskene med sine roterende magnetiske plater holder ennå stand mot nyvinningene. Ennå er de gamle best, hvis man måler etter lagringskapasitet, pris og i mange tilfeller også hastighet.

Det europeiske harddisk-markedet fikk en pen vekst på over seks prosent i årets tredje kvartal, ifølge ferske tall fra analyseselskapet IDC.

Totalt ble det solgt 33,6 millioner harddisker i områdene Europa, Midt-Østen og Afrika i perioden.

Det var enheter for bærbart utstyr og forretningssegmentet (servere) som stod for størst vekst, mens desktop-modeller solgte noe dårligere enn tidligere.

Hjemmemarkedet, som er det klart største segmentet, skrumpet inn 0,4 prosent til 23,3 millioner solgte enheter i perioden.

- Det mobile markedet vokste mye, hovedsaklig på grunn av kraftig etterspørsel etter bærbare pc-er. Veksten i forretningssegmentet var noe bedre enn vi hadde ventet, sier IDCs sjefsanalytiker Claus Egge i en pressemelding.

Salgstallene viser at hver fjerde solgte harddisk hadde en kapasitet på 160 gigabytes, noe som gjør den til den mest populære størrelsen. Enheter med 250 gigabytes var neste på listen med rundt 15 prosent av omsetningen.

Til toppen