BEDRIFTSTEKNOLOGI

Harddisklås kan gi store inntekter til Nordic VLSI

Det svenske selskapet Fingerprint Cards AB tar sikte på å levere 400.000 harddisklåser i løpet av et år. Nordic VLSI kan levere komponenter eller heve royalty.

Ole-Andreas Krohn
24. okt. 2000 - 13:35

Det svenske selskapet Fingerprint Cards AB leverte sitt ni måneders regnskap for 2000 i dag. Blant tallene finnes det informasjon som kan bli svært viktig for det norske selskapet Nordic VLSI.

Nordic VLSI har samarbeidet med Fingerprint om utvikling av såkalte biometriske løsninger for gjenkjenning av fingeravtrykk. Fingerprint håper at dette skal bli fremtidens løsning for blant annet datasikkerhet og tilgangskontroll.

I forbindelse med en presentasjon Nordic VLSI avholdt i september avslørte ledelsen i Nordic VLSI at Fingerprint Cards kunne bli en svært viktig kunde under forutsetning av at teknologien viser seg kommersielt interessant og Fingerprint Cards har suksess med sine produkter.

Den biometrisikrede låsen selskapet Loqware og Fingerprint sammen har utviklet forbi prototypstadiet skal både kunne integreres i nye PC-er og installeres i eksisterende PC-er gjennom montering av en harddisk med integrert lås. Selskapene regner markedet for utstyret som stort.

Loqware skal lansere sine løsninger på en større IT-messe i USA i midten av november.

Systemet skal fungere uavhengig av PC-ens operativsystem og gjør det umulig for andre enn den rette brukeren å få tilgang til harddisken. Dette gjelder selv om harddisken flyttes til en annen maskin.  

Den finansielle delen av avtalen mellom Loqware og Fingerprint inneholder en fast del og royalties som avhenger av de volumer Loqware kommer til å selge av sine produkter.

Med de prognoser som er angitt av Loqware, opp til 400 000 enheter per år etter en innkjøringsperiode, oppgir Fingerprint selv potensialet i den fireårige avtalen til ca 300 millioner svenske kroner i royalties.

-Vi har vært med på utarbeidelse av sensorer og utviklingen av teknologi for Fingerprint bekrefter Frank Berntsen i Nordic VLSI til digitoday.no Han ønsker imidlertid ikke å uttale seg konkret om dette produktet og henviser blant annet til at dette er spørsmål som selskapet av konfidensialitetshensyn ikke har mulighet til å uttale seg om.

-Om Nordic vil kan de levere komponenter, bekrefter VD i Fingerprint Card AB Lennart Carlson til digitoday.no.

Han legger til at selskapene har samarbeidet siden 1997 og på tross av at Nordic VLSI ikke har egen produksjon av disse komponentene ser han godt for seg at nordmennene både kan og vil levere.

Videre ser han for seg svært gode markedsutsikter for Loqwares produkter, og henviser blant annet til at han nylig så en oversikt som fortalte at det var over 150 millioner PC-er i verden. Ifølge konsulentselskapene IDC og Gartner Group ble det alene i første kvartal i år solgt 25 millioner PC-er.

-Det blir ambisiøst å få til volumproduksjon av disse enhetene, sier administrerende direktør Odd Rønning i Nordic VLSI til digitoday.no, det er grunnen til at vi fortsatt må diskutere dette med Fingerprint.

Rønning ser gjerne at Nordic VLSI får komponentleveransen men legger til at dagens avtale med Fingerprint er klar på at Nordic VLSI vil få royaltyinntekter dersom det benyttes en annen leverandør av komponenter.

-Vi regner med at innkjøringsperioden vil vare rundt et år, og at vi deretter vil kunne komme opp de volumene som er angitt i prognosen fra Loqware, avslutter Lennart Carlson til digitoday.no.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.