Harde julegaver du har råd til

Alle kan ønske seg plasma-TV, men hvem har råd til å gi vekk slikt? Her er pakkene til under 500 og 1000 kroner.

Alle kan ønske seg plasma-TV, men hvem har råd til å gi vekk slikt? Her er pakkene til under 500 og 1000 kroner.

IT-leverandørene og kjedene påpeker at det er rentefest og hevder at flatskjerm-TVer, bærbare PCer og MP3-spillere med harddisker blir årets julepresanger.

Dette stemmer kanskje for folk som bruker julen som unnskyldning til egen-innkjøp, men hvem har råd til å gi vekk en bærbar PC til jul?

digi.no har derfor satt sammen en mer nyttig liste med realistiske gave-budsjetter. Vi satte opp to klasser: 500 og 1000 kroner og lette etter billige, men harde pakker. Her er mulighetene:

Gaver til maks 500 kroner:

MP3-spiller: Creative Muvo 256MB

Dette er ikke Creatives nyeste modell, men den er likevel svært kompakt og kan brukes både til MP3-spilling og datalagring. Pris: 495 kroner på diverse butikker og nettsteder.

Trådløst nettverk:Topcom trådløs nettverkspakke

Prisene påt trådløst nettverk har klappet sammen og du får nå både en basestasjon/ruter og nettverkskort for en bærbar for 495 kroner (Elkjøp). Riktignok må du klare deg med 802.11b ( inntil 11 Mbps hastighet).

Spill: HalfLife 2 er helt fantastisk og koster bare 299 kroner på Elkjøp.

Spill til de voksne: Microsoft Flight Sim 2004 Nordic er en favoritt for eldre brukere med PC og tid.

Høyttalere: Du får faktisk et helt greit surround-system til under 500 kroner. Komplett.no selger Creative SBS560-settet til 499 kroner. Settet har en bass-element og fem satellitt-høytallere. Kan brukes både til film og PC-spill.

DVD-brenner: Det er mange som ikke har skaffet seg DVD-brenner enda og nå får du en til under 500 kroner. Msi DVD Recorder koster 490 kroner, blant annet på PSdata.no

Gaver til maks 1000 kroner

MP3-spiller: Philips Key015 er en kompakt MP3-spiller med dobbelt så mye minne som de billigere variantene. Med 512 Mb og fjernkontroll på ørepropp-ledningen koster Key015 999 kroner.

Multimaskin/fotoskriver: Litt uklart om HP PSC1315 er en ekte fotoskriver eller ikke, men den skriver ut bilder og er også en skanner/kopimaskin. Skriveren har til og med Pictbridge for direkteutskrift. Ikke dårlig til 995 kroner (på Elkjøp).

Harddisk: Ja, litt kjedelig, men særlig ungdommer med tilgang på bredbånd har nesten uendelig lagringsbehov. Ikke spør dem hvorfor, men tenk på smilet du får når du gir dem en 200 GB disk. De får du kjøpt på nettbutikker for 800-900 kroner.

Spillmaskin: Nintendo med Mariokart. Skal du kjøpe gave til barn(a) er det Nintedo som har det beste spillutvalget for de yngste. Du får en lekker sølvfarget Nintedo Gamecube med Mariokart kjørespill for 999 kroner på Spaceworld.

Digitalkamera: Kodak CX7300. Ja, du får et helt brukbart digitalkamera for under 1000 kroner. CX7300 har en oppløsning på 3 megapixels, noe som er mer enn nok til vanlige bildestørrelser. 999 kroner på Spaceworld.

Lydanlegg: Det begynner faktisk å flytte på seg med et lydanlegg til under 1000 kroner. For 829 kroner får du Creative Inspire T-5900 med bass-enhet, fire satellitter og senterhøyttaler hos Komplett.no.

Til slutt minner digi.no om at det finnes gratis-presanger - og nei, vi snakker ikke om trolldeig.

Helt gratis:

Gratis programvare. Her finner du digi.no Nettjuvel-oversikt. Last ned det du vil og gi vekk CDen til mindre IT-kyndige familiemedlemmer sammen med installeringshjelp

Opprydding: Gi vekk et gavekort med "Full PC-opprydding". ALLE du kjenner som ikke jobber i bransjen, men som har bredbånd trenger å få fjernet spioner, virus, kastet temp-filer og ryddet opp.

Til toppen