BEDRIFTSTEKNOLOGI

Harde tak i Hellas

Telenor har blitt en del av et politisk spill i Hellas, med sterke interesser som ønsker å så tvil om Cosmote, der Telenor eier 30 prosent. Det hele toppet seg torsdag da Telenor i en pressemelding dementerte rykter om at selskapet ønsket å selge seg ned i Cosmote.

Frode Eriksen
29. mai 1998 - 18:24

- Vi har ingen planer om å selge oss ned i Cosmote, sier regiondirektør i Telenor Interntional, Bjørn J. Flakstad. Han sier til digi.no at meldingen hadde sitt utspring i en gresk avis som siden fant veien til Reuters og Financial Times fredag.

- Vi eier 30 prosent av Cosmote, mens den statseide teleoperatøren OTE eier resten. OTE er et "public company" og er som staten var i gode gamle dager med et solid byråkrati, sier Flakstad, som heller ikke legger skjul på at flere i OTE-ledelsen gjerne hadde sett at andre selskap enn Telenor som Cosmote-partner og at det er slike krefter som nå er i sving (se også tidligere saker under "beslektede artikler" i margen til høyre).

I pressemeldingen Flakstad sendte ut torsdag med tittelen "Telenor stays in Greece!", slår han fast at Telenor ikke har noen planer om å forlate det greske markedet.

Det var i den greske avisen Kathimerini at en torsdag, ifølge Dow Jones, kunne lese at Telenor lette etter en partner for å overta deler av sin aksjepost på 30 prosent i Cosmote, som Telenor betalte 700 millioner kroner for for et år siden. Avisen henviser til en talsmann for Telenor som skal ha sagt at Telenor vurderte å selge ut en liten aksjepost til et gresk selskap, uten at dette skulle gå ut over forholdet til OTE.

- Vår investering er langsiktig, fastholder Flakstad overfor digi.no.

Cosmote har etter et par måneders drift skaffet seg 45.000 kunder og selskapet ligger foran utbyggingsplanene med 60 prosent dekning i de mest befolkningstette områdene i landet.

Hellas har en mobilpenetrasjon på vel ti prosent, med vel 1,2 millioner kunder fordelt på de to eksisterende mobiloperatørene, henholdsvis Panafon eid av britiske Vodafone, og Stet Hellas, der 75 prosent eies av Telecom Italia.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.