BEDRIFTSTEKNOLOGI

Harde tider presser PC-prisene

Harde tider har presset ned PC-prisene enda ett hakk. Du får supermaskiner til 10.000 kroner – hvis du velger riktig leverandør.

21. okt. 2002 - 13:52


Anders ElbakIDCdigi.no



Dette åpenbarer seg gjennom tilbud du nå finner på Internett og i andre medier. IT-butikken gir et godt eksempel på tilstanden i PC-markedet. For 9999 kroner får du det nest beste du kan kjøpte på PC-fronten om dagen:

inkludert

Les også:

digi.no


Bransjen driver med andre ord brannsalg av alt under 2,0 GHz-maskiner. Et tilbud på for eksempel en 1,7 GHz-maskin med 256 minne til 7000 kroner er trolig et dårlig kjøp i dagens marked.

IDC-analytiker Elbak peker på to faktorer som bidrar til utviklingen: - Den sterke norske kronen presser ned prisene på komponentene. En annen faktor er at DVD-spillerne etter hvert er blitt svært billige.

Men det er ikke alle som klarer å redusere prisene like fort. Skal du ha et kjent merke, for eksempel HP, må du ut med 13.000 kroner for en langt svakere maskin. HP PAVILON 752 har en AMD Athlon XP 2200+ (tilsvarer Intels Pentium 4-brikke på 2,2GHz), 256 Mb arbeidsminne, DVD-spiller, CD-brenner og 80 GB lagringskapasitet. Du får riktignok et trådløst tastatur, men skjermkortet (Geforce4 MX-420) er svakere.

- Det er også et hardt prispress på bærbare maskiner, forteller Elbak. Mange privatkunder lar seg friste av maskiner med 1,5 GHz-prosessorer til rundt 15.000 kroner, inkludert moms, men dette er ganske tunge maskiner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.