Hardere EU-kritikk av Microsoft

EU-kommisjonen slår fast at Microsoft ikke har oppfylt kravene til åpenhet overfor konkurrentene.

EU-kommisjonen slår fast at Microsoft ikke har oppfylt kravene til åpenhet overfor konkurrentene.

I 2004 ble Microsoft pålagt av EU-kommisjonen å tilby konkurrentene innsikt i hvordan Windows forholder seg til andre systemer, slik at de kunne lage like effektive løsninger som Microsoft selv.

Microsoft svarte ved å framstille 12 000 sider med dokumentasjon. Da dette ikke tilfredsstilte kommisjonen, opprettet Microsoft en ordning som ga konkurrentene innsyn i kildekode. Siden da har partene polemisert stadig hardere mot hverandre, og kommisjonen har gjort det klart at det kan komme på tale med dagbøter på opptil to millioner euro hvis ikke Microsoft gir seg.

    Les også:

I uttalelser fredag, avviste EU-kommisjonen Microsofts påstander om at den britiske professoren Neil Barrett, mannen som har fått jobben med å vurdere hvorvidt Microsoft retter seg etter påleggene i monopoldommen, hadde utilbørlig kontakt med selskapets konkurrenter, nærmere bestemt IBM, Oracle, Novell og Sun. Ifølge kommisjonen er møtene Barrett har hatt med disse, helt nødvendig for at skal kunne gjøre jobben sin.

EU-kommisjonen sa også at Barrett hadde vurdert Microsofts siste utvidelser av innsynsordningen, og konkludert med at de ikke påførte den noe egentlig nytt. I rapporten fra Barrett til kommisjonen het det at Microsofts svar var «ufullstendige, unøyaktige og ubrukelige».

Til toppen