Hårete Aptiva med Boss-høyttalere

Hjemme-pc-er skal ikke stues bort på en pult i peisestua. De skal ha hedersplassen i stua, mener IBM.

Hjemme-pc-er skal ikke stues bort på en pult i peisestua. De skal ha hedersplassen i stua, mener IBM.

Tidlig i våres kom de første Aptiva-pc-ene bygget etter disse prinsippene til Norge. Selve boksen stues bort dit den sjenerer minst. En stilig skjerm med regulerbar vinkel hviler på en liten enhet med CD-drev og diskettstasjon, og har innebygde høyttalere. Det er lagt vekt på multimediaegenskaper, blant annet med nye MMX-prosessorer.

Neste generasjon Aptiva er nettopp lansert i USA, og bygger videre på samme filosofi. For bedre lydgjengivelse får du Boss-høyttalere, og du kan legge til en egen midtplassert bass-høyttaler. Som alternativ til CD-drev opptil 24x, kan du velge et DVD-drev som tar DVD-ROM, DVD-video og DVD-audio. Det lar deg nyte DVD-filmer på dataskjermen med MPEG-2 video og digital Dolby-lyd. Du kan velge trådløs mus, eller en egen fjernstyring spesielt tilpasset internett-streifing.

Alle har 233 MHz Pentium-prosessor med MMX. Noen modeller har 32 MB minne som standard, andre har 48 MB. Diskstørrelsen varierer fra 4,2 til 6,4 GB. Syv utvidelsesspor, to USB-utganger (Universal Serial Bus), 56 kbps-modem og videofon er standard.

- Det dreier som om neste utgave av topp-serien Aptiva S, sier salgsdisponent og ansvarlig for Aptiva i Norge Jan Erik Eriksen. - Vi regner med å få den i Norge i oktober. USA ligger stort sett et halvt år foran på denne typen produkter.

Til toppen