Harme mot åpen viruskonkurranse

Et amerikansk selskap lover 10.000 dollar til den første som greier å sende et datavirus gjennom deres brannmur. - Vanvittig, sier Steinar Vigtil i Norman.

Nystiftede GateKeeper LLC har et produkt, E-Mail GateKeeper, som det mener er alene om å beskytte kunder mot alle e-postdistribuerte virus. "Beskytter til og med mot nye og udokumenterte virus" heter det i reklamen.

For å bevise dette, og for å skape blest, har selskapet lansert en utfordring til all verdens virusmakere. 10.000 dollar gis den første registrerte utfordrer som greier å virusinfisere selskapet gjennom en e-postmelding. De som tar i mot utfordringen må registrere seg i perioden 16. april til 25. mai. Inntil videre er dette også perioden utfordrerne har til å prøve seg.

Blant konkurrentene er reaksjonene preget av vantro og forferdelse.

- Vanvittig! sier utviklingssjef Steinar Wigtil i Norman.

- Disse folkene skjønner visst ikke på at et "vellykket" virus kan spre seg til resten av verden og komme helt ut av kontroll. Bare idioter leker med dette. En slik markedsgimmick kan ramme millioner av brukere. Har de tenkt å betale dem erstatning?

Tilsvarende kommentarer er gitt amerikansk presse fra blant andre Network Associates og Trend Micro.

I en kommentar til News.com sier virusjeger Joe Wells fra WildList Organization International at GateKeeper utsetter seg for erstatningskrav fra virusofre i de tilfellene virusopphavene hevder de bare har hatt til hensikt å delta i konkurransen.

Den massive kritikken har ikke fått selskapet til å trekke tilbudet. Det har forsvart seg offensivt med å vise til hvor dårlig virusbeskyttelse konkurrentene hittil har tilbudt sine kunder.

GateKeepers produkt krever at vedlegg til e-post må gjennom en autentiseringsprosess. Vedlegg som ikke tilfredsstiller autentiseringen, returneres.

Til toppen