Harry Potter får ikke suse rundt i cyberspace

Gomper med filmrettigheter vil ikke ha fri flyt av Harry på Internett. Brev til entusiaster skaper turbulens blant Potter-tilhengere.

Gomper med filmrettigheter vil ikke ha fri flyt av Harry på Internett. Brev til entusiaster skaper turbulens blant Potter-tilhengere.

Harry Potter fans i alle aldre mottar nå brev fra Warner Bros. Medieselskapet tråler Internett etter sider med omtale og profilering av magikereleven og rumpeldunkspilleren fra Galtvort.

Etter at en sjokkert og nedslått britisk 15 åring fortalte om henvendelsen fra Warner Bros. som hun oppfattet som en trussel, har selskapet måttet gå ut og presisere hvordan de vil håndtere disse sakene.

En talsmann for selskapet sier til The Hollywood Reporter at brevene de sender ut er ment for å klargjøre i hvilken grad det ligger kommersielle interesser bak etableringen av slike Harry Potter relaterte Internettsider.

Selskapet hevder de har sendt ut flere dusin med slike brev uten at de foreløpig har bedt noen stenge sine Internettsider, men at de ikke vil nøle med dette dersom det viser seg at det ligger kommersielle motiver under eller det foreligger forsøk på domenenapping.

Warner Bros. sitter på rettighetene i forbindelse med en film om magihelten som er underveis.

Talsmannen avslutter med å si at de gjerne linker med fansens sider så lenge dette ikke går på bekostning av selskapets rettigheter.

Hvorvidt selskapet truer de unge entusiastene med desperanter, Svaart eller bare normal juss er uklart.

Til toppen