Harry Potter høstens største spillnyhet fra EA

Harry Potter er Electronic Arts' trumfkort i høstens spillmarked. Spillet kan fort bli blant favorittene på barnas ønskelister til jul. Men EA har også mye annet å by på denne høsten.

Electronic Arts Norway presenterte denne uken de viktigste delene av selskapets høstkolleksjon. Spillene er i en rekke forskjellige genre.

Mest spenning knytter det seg nok til spillet Harry Potter og De vises stein. Spillet kommer på fire forskjellige plattformer: Gameboy Color, Gameboy Advance, Playstation og PC. Det er ikke et spill som har blitt portet til ulike plattformer, men faktisk fire helt forskjellige spill. Alle spillene er laget for å ta seg best mulig ut på den enkelte spillmaskin, kanskje med unntak av PC-versjonen der de har valgt å bruke den noe aldrende Unreal-motoren for at man ikke skal trenge en super-PC for å spille det.

Spillet lanseres i Norge samtidig med filmen og kommer med norsk oversettelse.

Devil May Cry er et tredjepersons "hopp-rundt-og-slæsj-monstere"-type spill. Hovedpersonen i spillet er Dante. Faren hans beseiret djevelen for evigheter siden, og nå begynner djevelen å komme opp av søla igjen. Stemningen i spillet er av det dystre og groteske slaget - forsåvidt ikke spesielt overraskende ettersom at spillet er utviklet av hjernen bak Resident Evil: Shinji Mikami. Spillet vil kun utgis for Playstation 2.

Det kommer også et nytt James Bond-spill, Agent under Fire. Det er det første James Bond-spillet som har sin egen historie, det vil si som ikke er tatt fra en av filmene. Spillet har tre hoveddeler. Den største delen av spillet er et førstepersons skytespill med kvalitet som førstegenerasjons Doom. I den neste delen kjører du fort i bil, som i Testdrive og Need for speed-spillene. I den siste delen sitter du i en bil og skyter ut av takluka, mens en annen styrer bilen - akkurat som i Virtual Cop 2 og House of the Dead. Spillet bygger på Quake-motoren og kommer til Playstation 2.

Medal of Honor - Allied Victory er et krigsspill som handler fra slutten av 2. verdenskrig. I spillet følger man løytnant Mike Powell gjennom tjue nivåer basert på historiske, militære felttog. Oppdragene utføres på steder som i Nord-Afrikas ørken, på strendene i Frankrike, på viddene i Norge og over Rhinen i Tyskland. Introduksjonen vi fikk, med fokus på de alliertes invasjon av Frankrike (D-dagen), minnet mye om filmen "Redd menig Ryan". Spillet kommer bare til PC.

Command & Conquer - Renegade er den første oppfølgeren til Command & Conquer som faktisk inneholder en stor nyhet. Du kan gå inn i soldatene og styre dem fra første persons synsvinkel. Du kan da gå inn i bygninger og kjempe mann mot mann. Spillet kommer bare til PC.

SSX Tricky er faktisk et snowboardspill som kan tilby noe også til dem som ikke er helt snowboardfrelste. Med et stort utvalg baner, kjørere med stemmer utlånt av Macy Gray og Lucy Lui, og en ikke så liten mengde humor, vil nok EA Sport kunne nå nye målgrupper. Spillet kommer bare til Playstation 2.

FIFA 2002, NHL 2002 og F1 2001 ser stort sett ut til å være de samme gamle spillene, bare med noe bedre grafikk, bedre kontrollmuligheter og mer avansert kameraføring. Oppgradering fra tidligere versjoner er nok mest for spesielt interesserte. Kommer til både PC og Playstation 2.

Alt i alt har nok EA noe å tilby for enhver smak denne høsten.

Til toppen