Hastighetsrekord for minnekort

Pretec annonserte i helgen et nytt, rekordstort MMC-kort, som også skal være det raskeste minnekortet i verden

Pretec annonserte i helgen et nytt, rekordstort MMC-kort, som også skal være det raskeste minnekortet i verden

Pretec vil i fjerde kvartal av 2005 starte masseproduksjon av et nytt MMC 4.0 minnekort med lagringskapasitet på 4 GB. Kortet leveres allerede i liten skala til utvalgte kunder. Prisen per kort er for tiden 699 dollar.

I tillegg til at dette vil bli det første MMC-kortet på markedet med så mye som 4 GB lagringskapasitet, skal det nye kortet, 4 GB MMC Plus 266X, være det raske flashminnekortet i verden.

Dagens MMC 3.x-kort støtter ifølge Pretec overføringshastigheter på 2,5 MB/s (16X), mens SD 1.0-kort har en teoretisk maksimalhastighet på 12,5 MB/s (83X). Kommende versjoner av de to brikketypene lover overføringshastigheter på 52 MB/s (346X) for MMC 4.x og 25 MB/s (166X) for SD 1.1. Kortet som Pretec nå har annonsert har en teoretisk maksimalhastighet på 40 MB/s (266X). Dette er ifølge selskapet verdens høyeste teoretiske overføringshastighet for en flashminnekort med liten formfaktor.

    Les også:

Den maksimale lagringskapasiteten til dagens MMC 4.1 spesifikasjon er dermed nådd. Denne spesifikasjonen benytter et såkalt byteadresseringskjema hvis FAT32-filformatet benyttes. Det nye minnekortet fra Pretec kan også konfigureres til å benytte et sektoradresseringsskjema som ble introdusert av Mu-Card Alliance i fjor. Den maksimale lagringskapasitet Mu-Card-spesifikasjonen støtter, er 2 terabytes. Det er potensielt mulig at også en framtidig utgave av MMC-spesifikasjonen vil nå en slik maksimal lagringskapasitet. Mu-Card Alliance ble en del av MultiMediaCard Association i juni i år.

Til toppen