RESULTATERFINANS

Haudemann og ansatte selger i Ask

Jan Haudemann Andersen halverer sin eierandel i Ask, men benekter at han har mistet troen på selskapet.

Einar Ryvarden
9. des. 1999 - 11:20

Investor-kjendis Jan Haudemann Andersen er ikke lenger den største eieren i Fredrikstad-baserte prosejektør-produsenten Ask Proxima.

Tidligere i dag solgte Haudemann Andersen halvparten av sin eierpost i selskapet og kunne gå i banken med nesten 80 millioner kroner. Investor-kjendisen sitter fremdeles på 1,2 millioner aksjer som med dagens kurs er verdt 75 millioner kroner.

"Bakgrunnen for salget er behov for frigjøring av kapital til nye investeringer. I forbindelse med salget har undertegnede meddelt styrets formann at han stiller sin plass i styret til disposisjon", skriver Haudemann Andersen i sin melding til Oslo Børs.

Også Ask Proxima-ansatte har solgt aksjer i dag og tatt ut en hyggelig gevinst på sine opsjoner. Ved å konvertere 234.148 opsjoner til aksjer, kan Ask-ansatte med dagens børskurs kjøpe julepresanger for 3,8 millioner kroner i lommen - hvis det ikke hadde vært for skatten.

For selv om Ask ikke er en av årets kursvinnere, har aksjen hatt en hyggelig utvikling. Siden opsjonene ble inngått i 1997 til 45,60 kroner, har kursen vært oppe i 96 kroner, men var i sommer nede i 30. Siden har kursen løftet seg til 62 kroner.

Roar Valderhaug, finansdirektør i selskapet, avviser at det foreligger noen dramatikk i salget av aksjene.

- Mesteparten av aksjene de ansatte nå får, vil bli solgt, blant annet for å finansiere skatten som påløper, sier Valderhaug til digi.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.