Haugen Bok + Amazon.com = sant

Den norske postordrebokhandelen Haugen Bok i Volda, har inngått samarbeid med amerikanske Amazon.com. For gi kundene bedre tilbud på utenlandske bøker, har Amazon.com åpnet en dør for kundene fra Norge.

Den norske postordrebokhandelen Haugen Bok i Volda, har inngått samarbeid med amerikanske Amazon.com. For gi kundene bedre tilbud på utenlandske bøker, har Amazon.com åpnet en dør for kundene fra Norge.

Bokhandler Harald Haugen, som står bak Haugen Bok bekrefter at det er inngått en avtale med amerikanske Amazon.com. Den amerikanske nettgiganten gjør hele 1,4 millioner utenlandske titler tilgjengelige for Haugen Bok-kunder. Fra før er det rundt 30.000 norske titler tilgjengelig hos Haugen Bok.

- Vi ser at vi ikke har klart å gi god nok service til våre kunder. Vi er dyktige på norske bøker, og i en test viste det seg at vi brukte færre dager på våre leveranser enn Bokkilden, og var eneste nettbokhandel som fikk honnør i testen. Vi har inngått samarbeid på engelske bøker vi ikke har og kundene får mulighet til å gå direkte inn til Amazon.com og få den boken de søker etter der. Dermed har vi utvidet vårt spekter og service til å bli en enda bedre internettbokhandel, sier Haugen.

I juni i år ble det kjent at Dagbladet og Haugen Bok hadde inngått en samarbeid hvor det under hver litterær anmeldelse på Dagbladet:på nettet, ville være mulighet for å bestille den omtalte boken hos Haugen Bok.

- Hva betyr denne avtalen for Haugen Bok?

- Våre kunder får en bedre service, og vi blir absolutt på høyde med utenlandske bøker på tjenesten, og står sterkere i konkurransen med Schibsteds Bokkilden, sier Haugen, som imidlertid avviser at Amazon-avtalen innebærer noen krigserklæring overfor Schibsted.

- Initiativet Haugen Bok har tatt overfor Amazon.com er heller et forsøk på å gi kundene en bedre tjeneste, sier Haugen, som forteller at dette ikke er en gjensidig avtale. Amazons kunder kommer med andre ord ikke direkte inn til Haugen Bok.

- De som er inne på Amazon.com, er ikke på jakt etter norske bøker. Men vi ser en stigende tendens til at utenlandske kunder er inne på nettstedet vårt og bestiller bøker. Totalt får vi flere og flere kunder, optimismen råder og vi ser at det er en kontinuerlig økning, sier Haugen. Han holder kortene tett til brystet når det gjelder omsetning og trafikktall, men forteller at siden samarbeidet med Dagbladet startet opp i sommer, har over 1.000 handlet bøker hos dem.

I dag jobber det 11 personer i Haugen Bok, og den ellevte var en utvidelse i staben for kun å jobbe med nettsalg, forteller Haugen til digi.no. Tidligere har Haugen Bok gått ut med at de har en aktiv kundemasse på 50.000. Hele 80 prosent av handelen som skjer i Haugen Bok er postordre. Avtalen med Amazon.com er ikke tidsbegrenset, forteller Haugen.

- Hvis samarbeidet viser seg å være interessant for begge parter, vil det nok bli videreført.

- Er det planer om andre samarbeidspartnere i nærmeste framtid?

- Det er det mange som spør seg om. Haugen vil alltid overraske. Men nå må vi svelge den appelsinen vi har begynt på før vi går i gang med en ny, sier en hemmelighetsfull Haugen.

Til toppen