Haugli blir HP/Compaq-sjef i Norge

I overbevisning om at fusjonen med Compaq til slutt går i orden, fortsetter HP-sjef Carly Fiorina (bildet) ufortrødent videre arbeidet med å slå sammen selskapene. Nå utnevnes de nasjonale toppsjefene. digi.no avslører her de viktigste kortene i den norske kabalen.

Internt skal de fleste mellomlederne allerede være på plass for det fusjonerte selskapet, og det sammenslåtte HP/Compaq skal også ha kommet langt på vei i å utnevne nasjonale sjefer.

digi.no kan i dag avsløre at HPs Frode Haugli er utpekt som leder for den norske HP/Compaq-virksomheten. digi.no har ikke lykkes i å få en kommentar til utnevnelsen fra Haugli selv, som ifølge sin personlige assistent for tiden "er ute på reise og tilbake først på fredag".

Alt i alt er det ifølge CNET News.com utarbeidet en liste på omlag 1000 navn med mellom- og toppledere for HP/Compaqs mange internasjonale underavdelinger. Spesielt har man prioritert å få på plass ledere for salgskanalene og ansvarlige for spesielle funksjoner (som markedsføring) for de forretningsenheter som man har definert å videreføre i det fusjonerte selskapet.

Kilder i HP sier at listen ikke inkuderer ledere for de enkelte produktlinjer.

HP har en uttalt ambisjon om at fusjonen med Compaq bl.a. skal medføre en samlet bemanningsreduksjon på 15.000 stillinger.

Compaq-sjef Håvard Larsen sier til digi.no at han "supporterer varmt utnevnelsen av Frode Haugli".

- Frode vil gjøre en kjempejobb for selskapet. Jeg har kjent han i en årrekke, han er en kjernekar og har alle de egenskapene som skal til for å gjøre en super jobb for oss. Vi ser lyst på fremtiden, sier Larsen til digi.no.

Ifølge Larsen er hans fremtidige rolle i det fusjonerte selskapet ennå ikke avklart.

- Det er fremdeles mye som ennå ikke er avklart hva arbeidsoppgaver angår, men skal jeg gjette, vil de fleste brikkene være på plass innen en fjorten dagers tid, sier Larsen til digi.no.

P.S.

En halv time etter at digi.no publiserte denne saken, fulgte iMarkedet opp: Avisen kan fortelle at dagens toppsjefer i Compaq Norge og Hewlett-Packard Norge, henholdsvis Håvard Larsen og Jan Dagfinn Midttun, blir en del av den nye ledergruppen i det fusjonerte selskapet.

Ifølge iMarkedet er videre Hewlett-Packards Kolbjørn Haarr tiltenkt rollen som leder for divisjonen for konsulent-tjenester i Norge, HPs Geir Erik Lian blir trolig leder for Image & Print-gruppen, mens Compaqs nåværende salgssjef, Arild Westbye, hentes inn som leder for Personal Systems Group.

Til toppen