Havbunnen kommer til Google Earth

Alt tyder på at Google Earth-brukerne allerede neste uke kan dra på oppdagelsesferd under vannet.

Havbunnen kommer til Google Earth

Alt tyder på at Google Earth-brukerne allerede neste uke kan dra på oppdagelsesferd under vannet.

Google virtuelle jordklode, Google Earth, har i en årrekke tilbudt satellitt- og flyfoto fra hele verden. I tillegg tilbyr verktøyet et enkelt verktøy for å se på planeter og stjerner i verdensrommet.

Allerede i mai i fjor ble det kjent at Google hadde inngått samarbeid med en rekke oseanografi-eksperter om et prosjekt som ble kalt Google Osean. Selv om Google selv ikke ville kommentere prosjektet, fortalte andre med tilknytning til prosjektet at det dreier seg om å tilby data om havbunnen via Google Earth. I første omgang data om dybde, skipsvrak, strømmer og korallrev.

Hele havbunnen er på ingen måte kartlagt nøyaktig, så detaljnivået vil trolig variere mye fra sted til sted.

Alt tyder nå på at Google vil gjøre disse dataene tilgjengelig i Google Earth fra og med førstkommende mandag, altså den 2. februar. Da arrangerer selskapet en pressekonferanse ved California Academy of Sciences i San Francisco. Dette er et kombinert akvarium, planetarium og naturhistorisk museum.

Under pressekonferansen skal blant annet tidligere visepresident i USA, Al Gore, delta. Det skal også den kjente oseanografen Sylvia Earle, sammen med Google-direktør Eric Schmidt.

Det at Earle er tilstede, anses som et tydelig tegn på at havet står i fokus i forbindelse med denne lanseringen. I invitasjonen skal Google ikke ha oppgitt stort annet enn at det dreier seg om det neste store trinnet i evolusjonen av Google Earth.

    Les også:

Til toppen