KARRIERE

Håver inn på utleie av IT-hjelp

Nedgangstider er god butikk for vikarbyråer.

Kristian Fæste i vikarbyrået Xtra Personell har grunn til å smile bredt. I fjor leverte han et rekordresultat og IT-vikarer har mye av æren.
Kristian Fæste i vikarbyrået Xtra Personell har grunn til å smile bredt. I fjor leverte han et rekordresultat og IT-vikarer har mye av æren.
31. mars 2009 - 11:05

Bruken av vikarer er utbredt i IT-bransjen. Bemanningsselskaper som Elan IT og Xtra Personell har lenge gjort god butikk på utleie av IT-arbeidskraft. Bare første halvår i fjor leverte Xtra personell hele 330.000 fakturerta timer innen IT. Elan IT rekrutterer i snitt 1.000 IT-vikarer i året.

I fjor leverte Xtra personell sitt beste år noen sinne. Selskapet omsatte for drøyt 490 millioner og leverte et resultat før skatt på 39 millioner. Tallene viser at selskapet vokste noe mer enn markedet totalt. Det er særlig forretningsområdene IT og helse som bidrar til veksten.

Xtra personell hadde en omsetningsvekst på 8,4 prosent sammenlignet med fjoråret. Enda mer imponerende er resultatveksten som var på 23 prosent.

- Slik 2008 utviklet seg er vi veldig godt fornøyd med tallene. Mens første halvår ble begrenset av mangel på kompetent arbeidskraft, satte finanskrisen inn i siste kvartal, sier administrerende direktør Kristian Fæste i Xtra personell.

I følge tall fra NHO vokste omsetningen i det totale markedet for utleie av arbeidskraft med seks prosent sammenlignet med året før. Det innebærer at Xtra personell gjennom en noe høyere vekst enn markedet har styrket sin totale markedsposisjon.

- Under høykonjukturen har vi holdt fast på vår strategi om å være et spesialisert byrå for kompetansekrevende oppgaver fremfor å bredde oss. Det har gjort oss mindre sårbar for lavkonjukturen, særlig innenfor helse, IT og informasjonsforvaltning, sier Fæste.

Han ser at det innen IT-sektoren fortsatt er et stort behov for mennesker med riktig kompetanseprofil. Dernest har bransjen en jobb å gjøre i forhold til å vise frem viktigheten av fleksible bemanningsløsninger.

Xtra personell har over 1200 vikarer i arbeid.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.