KARRIERE

Haviken (33) frykter forgubbing

- Det verste en bedrift kan ha, er en leder som har mistet taket, eller ikke har full kontroll lenger, men som likevel later som han har det, sier ConCrea-sjef Jens Haviken (bildet), som nå overlater sin stilling til IBM-veteran Thor Brentebråten.

Therese Werenskiold
12. nov. 1999 - 13:27

Jens Haviken, administrerende direktør i IT-konsulentfirmaet ConCrea, sier til digi.no at han vil forlate toppstillingen for å "ta igjen det tapte".

- Jeg har vært med å bygge opp selskapet siden starten i 1995, og nå er vi snart 100 ansatte. Primært har jeg teknologi-bakgrunn. Jeg har funnet ut at jeg ikke greier både administrasjon og det jeg egentlig vil, nemlig å være veldig god på teknologi, forteller Haviken og fortsetter:

Jens Haviken.
Jens Haviken.

- Jeg har sakket akterut, og ønsker å bli god igjen. Nå har jeg vært administrerende direktør de to siste årene, og mye skjer på teknologifronten i løpet av to år. Det tilsvarer for eksempel 14 Internett-år, så jeg har litt å ta igjen.

Haviken skal bli forretningsutvikler, og trenger etterutdanning som tar halvannet til to år.

- Jeg vil lære mer. Det verste en bedrift kan ha, er en leder som har mistet taket, eller ikke har full kontroll lenger, men som likevel later som han har det. Det er ikke bra. Jeg merket tendensene litt hos meg selv, og sånn vil jeg ikke være. Jeg er litt redd for forgubbing. Dessuten kan ikke en bedrift i så hurtig vekst gro fast i faste mønstre.

Thor Brentebråten.
Thor Brentebråten.

Det er bra for ConCrea at det byttes litt i rollene, tror Haviken. - Det er lurt å få en leder med mer erfaring fra større bedrifter. Det er en viktig erfaring. Selv er jeg også ganske ung. Nå avløses jeg av en person med femten års fartstid fra IBM, samt ytterligere fem-seks år i bransjen, sier han.

Thor Brentebråten tiltrer som ny administrerende direktør i ConCrea fra 1. januar neste år. Han kommer fra Computer Associates hvor han var ansvarlig for distribusjon i Norden. Tidligere har han hatt stillinger innen økonomi og salg i blant annet Ingram og IBM.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.