FORBRUKERTEKNOLOGI

HD DVD med tre lag godkjent som standard

Toshibas forslag til HD DVD-plater med 51 GB lagringskapasitet skal nylig ha blitt vedtatt.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
11. sep. 2007 - 09:02

Flere kilder, blant annet analyseselskapet Screen Digest, opplyser at DVD Forum har godkjent en trelagsutgave av HD DVD som ble lagt fram for DVD Forum av Toshiba i april i år. Selve formatet ble demonstrert offentlig allerede i januar.

Godkjennelsen skal ha skjedd den 31. august, men forløpig har ikke DVD Forum kommet med noen offisiell kunngjøring om dette.

Det nye formatet skal kunne romme 51 GB med data på en enkeltsidet plate, 17 GB per lag. Dette er 2 GB mer per lag enn dagens HD DVD-plater, og samlet sett faktisk 1 GB mer enn de største av dagens Blu-ray Disc-plater.

    Les også:

Den høyere lagringskapasiteten til BD-formatet har vært ett av hovedargumentene til tilhengerne av dette formatet, men foreløpig skal ikke gruppen ha vært i stand til å masseprodusere BD-plater med mer enn to lag.

Det er ikke gitt at dagens HD DVD-spillere vil støtte HD DVD-plater med tre lag, noe som kan bety at spillerne må skiftes ut for at man skal kunne ta det nye formatet i bruk.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.