BEDRIFTSTEKNOLOGI

HDCP-algoritme tilgjengelig som friprog

Utnytter tilgangen på hovednøkkelen til å dekryptere HD-video.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
29. sep. 2010 - 15:52

Rob Johnson, en universitetslektor ved Stony Brook University i New York, har sammen med Mikhail Rubnich laget en programvareimplementering av HDCP-krypteringsalgoritmen. Det skriver Johnson på sine personlige sider på universitetets nettsted.

De to har utgitt kildekode med en BSD-lisens og håper den kan brukes av andre forskere eller i forbindelse med en implementering av HDCP-protokollen.

Johnson skriver at HDCP-chifreringen er designet for å være effektiv når den er implementert i maskinvare, men at den er forferdelig ineffektiv i programvare. Dette skyldes først og fremst omfattende bruk av bit-operasjoner.

Ved hjelp av «bit-slicing» skal Johnson og Rubnich ha oppnådd å få ut mange videobilder parallelt. De to har gjort visse hastighetstester med VGA-video og mener at en kraftig, tokjernet prosessor vil kunne dekryptere full HD-video (1080p) med en hastighet på 30 bilder i sekundet, dersom den har tilgang på omkring 1,6 gigabyte med RAM.

Programvaren er ikke alene nok til for eksempel å kopiere HDCP-beskyttede Blu-ray-plater. Ifølge Intel det ikke være mulig å gjøre dette uten spesialdesignede brikker, men det virker som om det er en viss uenighet om dette.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.