BEDRIFTSTEKNOLOGI

Hederspris til Datatilsynets far

Helge Seip ble torsdag kveld tildelt Den norske dataforenings hederspris, Rosing-prisen, blant annet for sin iherdige innsats for personvernet i informasjonsalderen. - Datatilsynets far var rett mann på rett plass til rett tid, heter det i Rosing-juryens begrunnelse for pristildelingen.

Vaktsjef
3. feb. 2000 - 21:00
Årets hedersprisvinnerHelge SeipRosing

Tradisjonen tro ble det også utdelt en egen kreativitetspris.IceBreakerBirdstep Technology AS
Her kan du lese mer om IceBreaker-teknologien:
Rosing-nominasjon omtrent som ventet
Haudemann Andersen tror på Birdstep
Birdstep utvider Icebreaker med XML
Birdstep nesten til topps i Reodor-finalen
Birdstep skal markedsrettes
Jobber med Fast-konkurrent
Microsoft svartlistet sine fiender
Norsk lagringsteknologi klar for Symbian
Birdstep i samtaler med Microsoft
Stor tevling innen små databaser
Endelig en avtale for Birdstep
Vinneren av Rosings Kompetansepris for 1999Hydralift ASA
Datakort

Eilert Hanoa og hans Guru Software AS stakk av med Brukervennlighetsprisen for sitt webutviklingsverktøy Mamut. Juryen begrunner pristildelingen med at "produktet viser at produsenten kjenner sine brukere, både når det gjelder kunnskapsnivå og mål" [...og...] "begeistrer sluttbrukeren ved å gi gode resultater med liten innsats, til en uslåelig pris."


Anvenderprisen for 1999 valgte juryen å dele ut til to kandidater; Tjeldveien Omsorgsboliger i Tønsberg og Industrigata Omsorgsboligsenter i Nedre Eiker, mens Kenneth Bøe og Rune Larsen fra Høgskolen i Molde stakk av med studentprisen for prosjektet Under kniven. Dette er et planleggingssystem for operasjonsavdelingen ved Fylkessykehuset i Molde. I forbindelse med operasjoner er det mye som skal planlegges og koordineres, og under operasjonene er det en serie kritiske faktorer som må være under kontroll. Til nå har dette i hovedsak vært basert på manuelle rutiner og informasjonsutveksling på planleggingsmøter. Problemet er omfattende, viktig og ikke minst originalt. Studentene har etter juryens oppfatning gjort et kreativt nybrottsarbeid laget i Visual Basic og Access.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.