RESULTATERFINANS

Hedgefond leverer overbud på Novell

Elliott Associates er sterkt kritisk til Novells oppkjøp og strategiskift de siste årene.

3. mars 2010 - 08:48

Novell, kjent for Suse Linux samt gruppevare og driftsløsninger i heterogene miljøer, bekreftet i går kveld at de har mottatt et bud fra et hedgefond, Elliott Associates, som ønsker å overta hele selskapet for 5,75 dollar per aksje. Selskapet sier styret vil gjennomgå budet sammen med sine finansielle (J.P. Morgan) og juridiske (Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom) rådgivere.

Budet verdsetter Novell til rundt en milliard dollar ut over selskapets likvide beholdning på i 991 millioner dollar. Nyheten fikk aksjekursen til å sprette opp fra 4,75 dollar til 6,06 dollar, før den roet seg på 5,98 dollar.

Elliot begynte å kjøpe seg opp i Novell 4. januar i år, og har hittil skaffet seg en eierandel på 8,5 prosent.

På det tidspunktet sto Novell-aksjen i rundt 4,30 dollar. Siden rundt 2,80 dollar av aksjekursen skyldes kontantbeholdningen på 991 millioner dollar, konstaterer Elliot at budet på 5,75 dollar verdsetter selve selskapet til mer enn det dobbelte av det den var verdt ved årsskiftet. Økningen i aksjekursen de siste ukene kan i stor grad tilskrives Elliotts oppkjøp.

Elliott er svært kritisk til hvordan Novell har vært drevet de siste årene. De sier at oppkjøpene og strategiskiftene i hovedsak har vært mislykket, og at aksjekursen følgelig har utviklet seg langt dårligere enn konkurrentenes. Det kan tolkes som et varsel om store endringer dersom de lykkes i å overta Novell.

I forrige uke kunngjorde Novell sine tall for kvartalet fram til 31. januar, regnskapsårets første. Sammenliknet med samme kvartal for et år siden falt omsetningen med 9,4 prosent til 202 millioner dollar, mens nettoresultat etter skatt økte med 50 prosent til 21 millioner dollar. Selskapet venter at marginer og omsetning blir omtrent de samme i inneværende kvartal.

Novell er Linux-aktøren som har gått lengst i å bygge bro til Microsoft. En samarbeidsavtale med Microsoft bidrar til selskapets omsetning, siden Microsoft opptrer som Novell-forhandler med samspillgaranti for kunder som ønsker et IT-miljø med både Windows og Linux.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.