Hedmarkinger bygger Norges største bruktbokhandel på nett

Foreløpig er omsetningen svært beskjeden, men veksten på nettet er enorm for to gründere som har lyst til å bli Norges største e-handelsaktør på bruktbøker.

"bokhuset.no satser på å bli Norges mest valgte leverandør av brukte bøker solgt via Internett i Norge.."

Denne ubeskjedne meldingen står å lese på internettsidene til Bokhuset.no. De kaller seg Norges første bruktbokhandelkjede og synes å ignorere noen av landets antikvariater som har lagt ut bøker for salg.

Her kan du søke på antikvariske bøker i hele Skandinavia

Ifølge Tommy Eriksen og Rune Pettersen har Bokhuset over 50.000 titler tilgjengelige, hvorav 7.000 titler er registrert på Internett.

- Vi blir etter åpning av vår tredje butikk i Lillehammer Norges første bruktbokhandelkjede, skriver Eriksen i en e-post til digi.no.

På weben kan du søke på emne, forfatternavn eller deler av tittel for å kapre bøker som kan være utgått fra forlaget eller er sjelden vare.

De eier to butikker, en i Hamar og en i Brumunddal, skriver Hamar Dagblad.

Og bedriftsfilosofien synes å være å doble det de får tak på.

Antall registrerte titler på weben skal fordobles i løpet av kort tid. Målet er å få plottet inn alle bruktbøkene i porteføljen i én søkbar database.

Internett-omsetningen er også doblet i løpet av ett år, selv om den fortsatt er svært beskjeden. Uten betalt markedsføring har den steget fra 30.000 til 60.000 kroner, opplyser Eriksen til Hamar Dagblad.

Det utgjør en svært liten andel av det totale, norske boksalget over Internett som, hvis man ser bort fra bokklubbene, er estimert til 75 millioner kroner årlig.

Antall butikker, som altså er to i dag, skal i hvert fall bli fire.

Og når en kunde har vært innom butikken med en stabel bruktbøker, sitter bruktbok-selgerne igjen med dobbelt så mange.

De klassiske byttekonseptet to-mot-en gjelder for kundene, noe som fører til at butikken i utgangspunktet har minimalt med innkjøpskostnader.

I tillegg til bøker, har Bokhuset to planer om å tilby dataspill, video og musikk over nettet etter hvert.

Til toppen