Heftig minimaskin fra Mitsubishi

Mandag vil Mitsubishi offisielt avduke en datamaskin som konkurrerer med Toshiba i det voksende markedet for "mini-notebooks".

Mandag vil Mitsubishi offisielt avduke en datamaskin som konkurrerer med Toshiba i det voksende markedet for "mini-notebooks".

Mitsubishi Amity CN, som mini-notebook'en heter, er en Windows 95-basert maskin som kommer med en 133 MHz Pentium-prosessor, 16 MB stort minne, 7.5-tommers fargeskjerm og et tastatur som er større enn det til Libretto. Libretto har forøvring bare en 75 MHz Pentium og 6.1-tommers skjerm.

Mini-notebook'er er lettere og mindre enn typiske bærbare PC-er og kjører normalt Windows 95, dette i kontrast til de håndholdte PC-ene, som vanligvis er basert på Windows CE-operativsystemet.

Selv om den er mindre enn ultralette bærbare PC-er som Apples 2300 og IBMs ThinkPad 560, tilbyr Amity prosesseringskraft tilsvarende det man finner i den nedre delen av det nåværende markedet av ordinære, bærbare PC-er.

Ifølge CNET, hadde mini-notebooks med redusert tastatur ikke solgt noe særlig i det amerikanske markedet før Libretto ble introdusert. Dette var mest på grunn av vanskelighetene med å skrive på dem.

Mitsubishis enhet vil tilby et større tastatur enn Libretto. Dette er et forsøk på å nå brukere som ønsker en høyere grad av flyttbarhet og aksess til informasjon når de er borte fra PC-en på skrivebordet.

Amity CN selges ifølge CNET allerede enkelte steder i USA for 1.999 dollar per stykk.

Mitsubishi har økt sin aktivitet i det amerikanske markedet for bærbare PC-er i det siste. Selskapet samarbeider blant annet med Hewlett-Packard om å produsere en supertynn, 0.7-tommers notebook med 12.1-tommers skjerm. Vekten vil være 1.4 kilo og den vil komme med en 200 eller 233 MHz Tillamook-prosessor.

Den bærbare PC-en vil selges i USA av HP under OmniBook-navnet, mens Mitsubishi vil selge den som Pediom i Japan.

Til toppen