Hegnar med flengende kritikk av avhoppede journalister

I en usignert artikkel i Hegnar Online blir det rettet sterk kritikk mot nettjenestene Finanskanalen og iMarkedet. Hegnar.no skriver at iMarkedet skal selges ut av SOL og at begge tjenestene sliter tungt både med dårlige besøkstall og ditto økonomi. Finanskanalen og iMarkedet rister på hodet over angrepene.

I en kvass kommentar på Hegnar Online, nettavisen til Hegnar-Media, får iMarkedet og Finanskanalen så ørene flagrer.

I den usignerte artikkelen skrives det blant annet at iMarkedet skal selges ut av Scandinavia Online, som fikk innholdstjenesten med på lasset da portalselskapet kjøpte opp DinSide AS (som eide aksjemajoriteten i iMarkedet). Dessuten skriver den anonyme skribenten at Hegnar Online erfarer at iMarkedet er i forhandlinger om oppkjøp med meglertjenesten E-Trade Norge.

Fakta er at SOL ikke har, og aldri har hatt aksjer i iMarkedet. Da SOL kjøpte opp aksjene i DinSide ble aksjene iMarkedet gitt til de gamle aksjonærene i Din Side. Det skrives også at selskapene har hatt lite suksess så langt, at brukerne er få og at trafikken er liten. "Så stusselig er det, at de ikke en gang blir målt på Gallups web-topp. Annonseinntektene er også så godt som fraværende", skriver Hegnar Online.


Finanskanalen får også gjennomgå med at trafikken er liten, de har færrest brukere, minst trafikk og svært få nyheter hver dag.: "[...]også her ligger redningen sannsynligvis i å bli kjøpt opp. Men det er knapt noe å selge[...], avslutter Hegnars nettorgan.

Etter hva digitoday.no erfarer er det Trygve Hegnar selv som har skrevet artikkelen.

- Det som sies om Finanskanalen har ingen rot i virkeligheten, sier Vidar Iversen til digitoday.no. Han er daglig leder i Finanskanalen, og var med å starte selskapet etter at han og flere andre forlot Hegnar-konsernet.

Han tar "kritikken" med knusende ro, men synes det er rart at innholdet i Hegnar-saken ikke "har rot i virkeligheten."

- Hegnar Online skriver at Finanskanalen har lav produksjon, det er jeg uenig i. Vi skriver for det aller meste genuine egne saker, analyser og kommentarer. Ser man på Hegnars egen nettavis er dette stort sett et avskrivningsbyrå på nettet. De har svært få egne saker, sier Iversen.

- Grunnen til at vi ikke er med på Gallups Web-topp er enkelt og greit den at vi ikke har meldt oss på, sier Iversen. Dette er på grunn av at Finanskanalen er helt i startfasen og derfor ikke har valgt å bruke masse penger på å la Gallup drive markedsundersøkelse. Det er nemlig slik at man ikke er med i Gallups undersøkelse, med mindre man betaler for det.

- Dette blir så teit, sier Are Slettan, sjefredaktør i iMarkedet.

I likhet med Finanskanalens gründere, er iMarkedets gründere fra Trygve Hegnars ulike publikasjoner. Slettan var redaktør i Finansavisen mens Finanskanalens Iversen jobbet i Kapital og etablerte Din Økonomi- gratisavisen til Hegnar Media.

Slettan mener dette er symptomatisk for Hegnar, å kritisere konkurrenter og tidligere medarbeidere.

- Det er ikke blitt lagt to pinner i kors for å få noe av det som står i artikkelen riktig, sier Slettan.

Han tilbakeviser at iMarkedet er i forhandlinger med E-Trade, og sier at HegnarOnline tydeligvis ikke har kunnskaper om iMarkedet sin økonomiske situasjon. Stein Ove Haugen, redaktør for Hegnar Online, vil ikke bekrefte at det er Trygve Hegnar selv som har skrevet saken i dagens utgave av Hegnar Online. Han sier til digitoday.no at redaksjonen hans sitter på gode kilder hva angår iMarkedes samtaler med E-Trade, og vil ikke kommentere forholdet rundt iMarkedet og SOL.


Han stiller seg uforstående til at Finanskanalen mener Hegnar Online er "et avskrivningsbyrå." Han sier til digitoday.no at Hegnar Online hver dag produserer et sted mellom 80- 100 saker. - Tar du vekk ti av de sakene har du omtrent det vi har som egenproduksjon hver dag, sier Haugen til digitoday.no.

Da digitoday.no spør hvordan det går med Hegnar Online sin økonomi vil ikke Haugen kommentere dette, av "konkurransemessige årsaker," men han ligger til at: Her smiler vi alle sammen.

Trygve Hegnar avslo å kommentere saken.

Til toppen