Heiser er også mobilkunder

Penetrasjonsprosenten har passert 100 og fortsetter å stige fordi mange ennå ikke har mobil.

Penetrasjonsprosenten har passert 100 og fortsetter å stige fordi mange ennå ikke har mobil.

Det totale antallet mobilabonnementer i Norge har kommet opp i 4,72 millioner, melder Dagens Næringsliv. Det er 3,7 prosent flere enn det bor mennesker her i landet. Antallet mennesker er 4,55 millioner. Antall mobilkunder er basert på Telenors beregning om at deres 2,65 millioner kunder utgjør en markedsandel på 56 prosent.

Netcom på andreplass har i følge oversikten 1,3 millioner kunder, mens Chess følger på 400.000, og Tele2 på 200.000, noe som betyr at svært mange selskaper må dele de resterende 178.000 kundene.

Forklaringen på de høye tallene er at det ikke bare er mobilbrukere som har mobilabonnementer. Brusmaskiner kan også ha mobilabonnement, samt betalingsterminaler, som man faktisk ofte kan sende SMS med. Mange har PC-kort med mobilkommunikasjon, og enkelte heiser og strømmålere er utstyrt med mobil.

Mobilselskapene teller imidlertid ikke helt på samme måte. I Netcom telles alt som abonnenter, mens Telenor skiller mellom maskiner og mennesker, men teller PC-kort som mennesker. Det kan tyde på at Telenors overtak egentlig er enda litt større enn det tallene skulle tilsi.

Antallet maskiner som utstyres med mobilkommunikasjon ventes å vokse raskt fremover.

Til toppen