BEDRIFTSTEKNOLOGI

Heldigital jul i Danmark

Dagen før lille julaften digitaliseres den siste danske telefonsentralen, når 6.000 telefonabonnenter i København blir knyttet til den digitale tidsalder.

Frode Eriksen
19. des. 1998 - 14:14

Tele Danmarks administrerende direktør, Henning Dyremose, vil stå for den offisielle avslutningen av den analoge tidsalder i Tele Danmarks historie, som startet for over 100 år siden med Graham Bell og hans da siste oppfinnelse; telefonen.

Imidlertid er det et lite kapittel igjen i den analoge historiebok, for vel 65.000 kunder på Jylland var så tidlig ute med digitaliseringen at de digitale sentralene de ble knyttet til må byttes ut med mer moderne for å få full utnyttelse av de fordelene et digitalt telenett gir.

Tele Danmark startet digitaliseringen av telenettet i 1983, og halvparten av alle telefonabonnenter har fått digitale linjer siden 1994 da prisen på digitalt utstyr falt så mye at det ble økonomi i å bytte ut de til da relativt effektive analoge sentralene.

Mens det islandske telenettet har vært heldigitalt i mange år, ble det norske digitalisert 1. desember i fjor, og det svenske telenettet i oktober i år. Og nå altså Danmark.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra