Heldigital TVNorge vil miste seere

Fra 1. april mister alle nordmenn med analoge satellittmottakere signalene fra TVNorge. Telenor-distributøren Canal Digital er storfornøyd og selv regner ikke TV-kanalen å miste mer enn et par prosent av distribusjonen.

Fra 1. april vil TVNorge kun sende digitale TV-signaler til de seere som mottar kanalen via satellitt.

- Alle som i dag mottar TVNorge via kabelTV eller via vårt lokalTV-nettverk vil ikke merke noe. Det er kun dem som mottar signalene via analoge parabolantenner, som rammes, sier administrende direktør i TVNorge, Morten Skotland Hansen.

- Vi har med vilje ventet lenge med å skru av det analoge signalet nettopp for at så få som mulig blir berørt. Slik vi ser det i dag vil vår distribusjon i verste fall svekkes med et par prosent, om noe i det hele tatt. Ifølge våre beregninger er takten i konvertering fra analoge til digitale mottak stor, så vi føler oss trygge på at effekten blir liten, sier Skotland Hansen i en pressemelding.

Det er først og fremst Canal Digital og deres satellittkunder dette gjelder. Distributørkonkurrenten ViaSat, som har TVNorge-konkurrenten TV3 i porteføljen, har nemlig ikke TVNorge i pakken, men de nyeste ViaSat-dekoderne har en åpning for Canal Digitals kort.

- Vi tror ikke TVNorge vil miste for mange kunder på overgangen. Hos den analoge kundemassen, er anlegget ofte nummer to. De setter det analoge anlegget på hytta eller andre steder hvor man bor, sier daglig leder Svein Erik Davidsen i Canal Digital og sier at det er naturlig at de fortsetter å bruke det analoge anlegget så lenge det er mulig å få inn noen kanaler.

Nå denne våren driver også Canal Digital en stor offensiv for å konvertere kundene over på digitale anlegg.

- En annen ting er at det kommer til å skje mye før 1. april. Vi kommer til å flytte over endel kunder før den tid. Vi har et eget call-center som kun skal håndtere kunder som vil over fra analog til digitale parabolanlegg. I tillegg finnes et det godt utleietilbud hos radio- og TV-forhandlerne.

I tillegg til TVNorge, er NRK i ferd med å konvertere sin NRK2-kanal kun for digitale mottakere i september.

Andersen innrømmer at denne kjappe, digitale overgangen fra flere av TV-leverandørene er svært velkommen for dem når de skal selge sine digitale anlegg i det norske markedet.

Til toppen