Hele 4000 må bort i Ericsson

Kostnadskuttene i Ericsson gjør at 4000 årsverk må bort, hvorav 1000 i Sverige.

Kostnadskuttene i Ericsson gjør at 4000 årsverk må bort, hvorav 1000 i Sverige.

Stockholm (NTB-TT): Ericsson skal kutte staben i Sverige med om lag 1.000 ansatte, og til sammen 4.000 ansatte må gå på verdensbasis. Selskapet la fredag fram svake tall for fjerde kvartal 2007.

Teleselskapet kunne i fjerde kvartal 2007 notere seg for et resultat på 7,6 milliarder svenske kroner. Det er en nedgang fra samme periode året før da resultatet ble 12,2 milliarder kroner.

Ericsson håper nedskjæringen i årsverk så langt som mulig kan gjøres gjennom frivillige programmer, heter det i selskapets delårsrapport.

Selskapet skal redusere kostnadene sine med 4 milliarder svenske kroner i året, og sparetiltakene skal bli gjeldende for fullt i 2009.

– Til sammen kan man regne med at antallet ansatte kommer til å reduseres med om lag 4.000 rundt om i verden, sier konsernsjef Carl-Henric Svanberg i Ericsson.

– Det er avhengig av hvordan vi velger å kutte i antallet konsulenter og annet. I Sverige skal nedskjæringen av 1.000 arbeidsplasser skje frivillig så langt det er mulig.

Men det står fast at 1.000 arbeidsplasser skal bort, og dersom frivillige avtaler ikke er nok, kommer ansatte til å bli sagt opp, sier Svanberg.

Ericsson har i dag rundt 19.000 ansatte i Sverige.

– Vi kommer til å være forsiktig med nedskjæringer som rammer forskning og utvikling, understreker Svanberg.

Verdien på Ericsson-aksjer sank i verdi da Stockholms-børsen åpnet fredag morgen.

    Les også:

Til toppen