Hele Dagbladets IT-avdeling i streik

20 av 22 ansatte i Dagbladets IT-avdeling er tatt ut i streik. Hvis de interne IT-systemene skulle svikte kan det få følger for Dagbladet: på nettet.

20 av 22 ansatte i Dagbladets IT-avdeling er tatt ut i streik. Hvis de interne IT-systemene skulle svikte kan det få følger for Dagbladet: på nettet.

De store avisene må støtte seg til alternative distribusjonskanaler under storstreiken som nå er i full gang og som kan bli trappet opp. Men for Dagbladet kan streiken også ramme nettutgaven hvis de er skikkelig uheldige. I motsetning til flere av konkurrentene er nesten alle de IT-ansatte i Dagbladet AS tatt ut i streik.

Både Arne H. Krumsvik, daglig leder i DB Medialab AS og Marianne Moe, teknisk direktør i Dagbladet AS tror det kommer til å gå bra.

Begge mener Dagbladet har et såpass stabilt IT-system som de kan stole på. I tillegg sier den tekniske direktøren at hun selv og den andre ansatte som fortsatt er på jobb kan ta seg av de tingene som eventuelt skulle dukke opp underveis, blant annet ved hjelp av eksterne leverandører.

Moe opplyser til digi.no at de 20 som er tatt ut i streik er fordelt på 14 i Norsk Grafisk Forbund (NGF) og seks i Handel og Kontor i Norge

Et alvorlig IT-problem innad i Dagbladet vil altså kunne true publiseringen av Dagbladet: på nettet. Dermed kan tabloidavisen miste sin eneste distribusjonskanal som er via web (i prinsippet flere digitale kanaler siden de også publiserer blant annet på Palm).

Internett-sjef Krumsvik tar det tilsynelatende med stor ro og mener at de har et veldig stabilt system. I tillegg ligger serverne utenomhus, fem i tallet, hos bedrifter som ikke streiker.

- Det hadde selvfølgelig vært tryggere om vi hadde hatt mange folk på plass, men IT-avdelingen har lagt til rette et veldig stabilt system, sier Krumsvik til digi.no.

Moe forteller at en av grunnene til at så mange er ute i streik, er at de har mange tidligere typografer i IT-avdelingen som mange hører hjemme under LO-forbundet NGF.

LO-tilhørigheten er ikke tilsvarende i tabloid-konkurrenten Verdens Gang AS.

Der er det kun én person som er medlem av NGF som er tatt ut i streik, ifølge teknisk leder Øivind Fjeldstad.

Dermed slipper VG unna trusselen om black-out - de aller fleste av de IT-ansatte i Norges største avis er på jobb inntil videre.

Til toppen