FORBRUKERTEKNOLOGI

Hele Danmark skal få HDTV over ADSL

Her i Norge får de første nå ADSL2+, men i Danmark begynner man nå med HDTV over ADSL.

19. jan. 2006 - 08:42

Her i Norge har bare noen titusen kunder fått trippelplay - en bredbåndslinje raskt nok til å serverer tre tjenester: TV-kanaler, IP-telefoni og internett-kontakt. Først nå starter Nextgentel sitt salg og Telenor sier i løpet av sommeren.

Utviklingen i Danmark understreker at Norge kom sent igang og ligger langt bak i utviklingen. I Danmark i går gikk det gamle danske telemonopolet TDC ut og lovet trippelplay til nesten hele Danmark. Og det er ikke et vanlig TV-signal kundene skal få - det er HDTV.

Dette skal TDC klare med å løfte sine ADSL-linjer til 50 MBit i sekundet, opplyser selskapet i en pressemelding.

- Vårt mål er å skape Europas mest moderne aksessnett, sier TDC.

TDC har et stort kontor i Norge, men har ikke bygget ut noe omfattende nettverk.

TDC forteller at de starter utbyggingen i disse dager og de første kundene vil få HDTV-tilbudet ganske raskt, men utbyggingen vil ta to år.

- Ved at kombinere fiber- og kobberkabler kan vi begrense utgiften og samtidig på mindre enn to år dekke mer enn 80 prosent av samtlige danske husstander med triple-play. Skulle vi gennemføre dette projekt ved å forsyne samtlige husstande med fiber, ville prisen være den tidobbelte," skriver TDC i sin pressemelding.

Her kan du lese den ganske korte meldingen.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.