- Hele nettet er oppgradert til Turbo-3G

Alle basestasjoner har nå kraftig mobilt bredbånd som kan konkurrere med kablet bredbånd.

- Hele nettet er oppgradert til Turbo-3G

Alle basestasjoner har nå kraftig mobilt bredbånd som kan konkurrere med kablet bredbånd.

Netcom og Telenor har jobbet aktivt med å oppgradere sitt mobilnett til det som gjerne kalles turbo-3G. Det vil si et 3G-nett med HSDPA, noe som betyr en teoretisk nedlastingshastighet på 7,2 megabit per sekund over det mobile bredbåndsnettet.

Den faktiske hastigheten vil avhenge av antall samtidige brukere på den trådløse delen, samt av basestasjonens kapasitet. Selv om mobiler og bærbare PC-er med 3G overfører sin kommunikasjon trådløst, går internettforbindelsen fra basestasjonene og inn til mobilaktørene gjennom et kablet nett.

Nå forteller Netcom at deres nett er ferdig oppgradert over hele landet.

- Dette er en milepæl for oss i NetCom. På under halvannet år har vi oppgradert hele 3G-nettet, og samtidig sett en eksplosiv utvikling innen mobilt bredbånd. Både kundevekst og økt bruk av datatjenester forteller at mobilt bredbånd går en spennende fremtid i møte, sier August Baumann, administrerende direktør i Netcom, i en pressemelding.

Selv om mobilt bredbånd ikke er på samme nivå som fibertilbiudene og ADSL-løsningene, så vil det for mange være et fullgodt alternativ. Det forutsetter imidlertid at Netcom og Telenor fortsetter å øke kapasiteten etterhvert som flere tar det i bruk, og etterhvert som bredbåndsforbruket øker.

Baumann og Netcom lover at de skal fortsette å bygge ut kapasiteten for å møte dette økte behovet.

- NetCom skal være en driftkraft i det mobile bredbåndsmarkedet. Derfor er dette ikke et hvileskjær, men en motivasjon for å satse videre med bygging av nye sendere og utvidet nettkapasitet, sier Baumann.

Til toppen