Hellas og Danmark verst på Internett

En fersk undersøkelse viser at greske og - overraskende nok - danske web-sjefer sliter mest.

Det islandske Internett-konsuleneselskapet Men and Mice har på nytt gjennomført en undersøkelse av 2000 nettsider i 13 europeiske land.

Kanskje ikke helt overraskende ender Hellas opp på jumboplassen. Landet er blant annet kjent for sitt avslappede forhold til klokken og slik er det også på nettet. Hele 3 av 4 greske nettsteder fungerer svært tregt eller ikke i det hele tatt, samt mistet epost man sendte til dem.

På andreplass finner vi overraskende de ellers så nettflinke danskene med en feilprosent på 66, skriver Wall Street Journal som har fått undersøkelsen før den er lagt ut på nettet.

Men & Mice mener problemene skyldes slumsete oppsett av DNS - systemet som oversetter bokstavadresser som digi.no til den riktige IP-adressen. Ikke overraskende selger selskapet DNS-programvare.

Det er i landene der en sentral myndighet administerer DNS-systemet det er minst problemer. Slik er det i Norge (Norid) og i land som Frankrike, Nederland og Tyskland. I Norge og i disse andre landene er det mindre problemer.

Til toppen