Hellas-salg gir Telenor 2,1 milliarder

Visekonsernsjef Arve Johansen og Telenor har i dag solgt ni prosent av sine aksjer i greske Cosmote for 2,1 milliarder kroner.

Visekonsernsjef Arve Johansen og Telenor har i dag solgt ni prosent av sine aksjer i greske Cosmote for 2,1 milliarder kroner.

Salget gir Telenor en regnskapsmessig gevinst før skatt på omlag 1,5 milliarder kroner, opplyser selskapet i en pressemelding.

- Salget av våre aksjer i Cosmote er i tråd med Telenor Mobiles strategi om a ta kontrollen over utvalgte mobiloperasjoner i vår portefølje og selge oss ut der vi ikke oppnår kontroll eller av andre årsaker ikke velger å ta kontroll, sier visekonsernsjef i Telenor, Arve Johansen.

Telenors fremleggelse av 29,9 millioner aksjer representerer 9 prosent av den totale aksjekapitalen i Cosmote. Aksjene er plassert til en pris av 9,16 euro per aksje, totalt 2,1 milliarder kroner.

Citigroup var tilrettelegger under transaksjonen, EFG Telesis Finance emisjonsdeltaker, mens EFG Eurobank Securities var valutamekler.

Etter salget av de 29,7 millioner aksjene vil Telenor fortsatt ha en 9 prosents eierandel i Cposmote. Telenor har godtatt å ikke selge flere Cosmote-aksjer for en periode på opptil 180 dager.

Telenor gikk inn i Cosmote i mai 1997, og selskapet begynte kommersiell virksomhet i april 1998. I dag er Cosmote den ledende mobiloperatøren i Hellas med en 37,6 prosent markedsandel ved utgangen av 2002. Cosmote hadde ved utgangen av mars 2003 3,6

millioner kunder.

I 2002 hadde Cosmote en økning i totale driftsinntekter på 30 prosent til 1,2 milliarder euro, mens nettoinntekten økte med 32 prosent til 230 millioner euro ved utgangen av 2002.

Til toppen