RESULTATERFINANS

Heller internkurs enn e-læring

En ny undersøkelse viser at norske bedrifter heller vil ha internkurs for de ansatte enn å tilby kompetanseheving gjennom e-læring.

Therese Werenskiold
19. des. 2000 - 01:48

En undersøkelse MMI har gjennomført for NæringsAkademiet viser at norsk næringsliv ser på internkurs i bedriften som den mest aktuelle måten å organisere bedriftens kompetanseheving på.

Undersøkelsen viser også at merkantile fag som salg, markedsføring og strategi og forretningsutvikling er de fagområdene hvor det er størst behov for økt kompetanse.

På spørsmål om hvordan det er mest aktuelt å tilrettelegge undervisning og kompetanseheving, er det internkurs i bedriften som oftest nevnes. Dette er uavhengig av bransje, antall ansatte, geografi og omsetning.

Deretter følger deltidsundervisning på kveldstid og deltidsundervisning med helgesamlinger. Internettbasert undervisning rangeres som fjerde mest aktuelle måte å organisere kompetansehevingen på, skriver NæringsAkademiet i en pressemelding.

Undersøkelsen viser videre at kompetanseheving rangeres som det viktigste området for å styrke virksomhetens strategiske posisjon - foran markedsførings-/salgsutvikling, produktutvikling og teknologiutvikling.

36 prosent av de spurte setter kompetanseheving som det viktigste for å styrke bedriftens strategiske posisjon.

Det at bedrifter ser på økt kompetanse for å styrke sin posisjon, betyr imidlertid ikke at dette er noen stor økonomisk satsning for bedriftene. På spørsmål om hvor mye midler som er avsatt i inneværende års budsjett til kompetanseheving av de ansatte, svarer en av fem "ingenting". 26 prosent av de spurte svarer at det er satt av under 100.000.

- Det er svært positivt at norske bedrifter ser på kompetanseheving som viktig for å styrke sin strategiske posisjon. Det er paradoksalt at det ikke settes av større midler til dette når det rangeres som så viktig, sier Cecilie Lyse, markedssjef ved NæringsAkademiet, i pressemeldingen.

Hun er overrasket over at såpass mange ser på internkurs som den mest aktuelle måten å øke de ansattes kompetanse på.

- Med den fokus som har vært på internettbasert utdanning i det siste, hadde vi forventet at flere ville se på det som en aktuell undervisningsmetode, sier Lyse.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.