Helomvending av Adobe

Gir ut gratis sikkerhetsfikser likevel.

Helomvending av Adobe

Adobe vekket i forrige uke oppsikt da selskapet kunngjorde at det ikke ville tilby gratis sikkerhetsoppdateringer som lar kundene fjerne sårbarheter i nyere versjoner av Photoshop, Illustrator og Flash Professional, men i stedet gjorde det klart at kunder som vil ha sårbarhetene fjernet, må oppgradere til den nyeste versjonen av produktene, CS6. En slik oppgradering koster mellom et sted mellom 900 og 2400 kroner for hver av disse produktene, dersom de oppgraderes enkeltvis.

Mange har reagert på dette. De nyeste av de berørte produktene er ikke mer enn 1-2 år gamle, og mange vil nok forvente å bli tilbudt gratis sikkerhetsoppdateringer i lenger tid enn dette for et produkt som i utgangspunktet koster mange tusen kroner.

Adobe kan umulig ha sett for seg all den negative oppmerksomheten dette har gitt. Men alt tyder på at omtale har fått selskapet på andre tanker.

I en oppdatert sikkerhetsmelding skriver Adobe at selskapet nå er i ferd med å lage sikkerhetsoppdateringer til CS5.x-utgavene av Photoshop, Illustrator og Flash Professional.

Adobe har ikke oppgitt noen dato for når disse sikkerhetsoppdateringene vil bli tilgjengelige.

    Les også:

Les mer om: