Helse Møre og Romsdal utsetter innføringen av Helseplattformen

Styret i Helse Møre og Romsdal kommer ikke til å innføre Helseplattformen etter planen i april neste år. Legeforeningen støtter valget.

Administrerende direktør i Helse Møre og Romsdal, Olav Lødemel, har fått støtte fra styret om å utsette innføringen av Helseplattformen.
Administrerende direktør i Helse Møre og Romsdal, Olav Lødemel, har fått støtte fra styret om å utsette innføringen av Helseplattformen. Foto: Pressefoto
7. des. 2023 - 13:52 | Endret 7. des. 2023 - 14:23

Planen har vært å ta i bruk det omstridte systemet på sykehusene fra april. Men administrerende direktør Olav Lødemel innstilte på en utsettelse på grunn av problemene i Trøndelag.

VG skriver at styret i Helse Møre og Romsdal nå har bestemt seg for at innføringen av Helseplattformen utsettes.

Flere områder som må forbedres

Dette gjøres etter vurderinger rundt pasientsikkerhet og forsvarlig drift. Styret anerkjenner at det er gjort flere tiltak for å rette opp feil, men mener det fortsatt er viktige områder som må forbedres, skriver avisen.

Helseplattformen er en felles digital plattform for hele helsetjenesten i Midt-Norge. Målet da den ble innført i november i fjor ved St. Olavs hospital i Trondheim, var bedre informasjonsflyt og økt pasientsikkerhet.

Garderobeselskapet Leba holder til i Vigra i Giske kommune. Like sør for Ålesund i Møre og Romsdal. Nå krangler de med sin IT-leverandør om nettutikk-løsningen de har betalt vel fem millioner kroner for.
Les også

Krever millionavslag for IT-løsning: Mener systemet er så dårlig at det ikke egner seg for bruk

– Har advart

President Anne-Karin Rime i Legeforeningen sier at dette er en klok og fornuftig beslutning som de støtter fullt ut.

– Vi har lenge advart mot videre utrulling av Helseplattformen når systemet ikke fungerer tilfredsstillende ved St. Olavs, sier Rime.

Hun peker på at det ikke er avsatt nok ressurser til å avhjelpe situasjonen på sykehuset hvis man samtidig innfører systemet i ytterligere to nye helseforetak, med de konsekvenser dette får for driften og pasientsikkerheten.

– Styret i Helse Møre og Romsdal har fattet en beslutning det står respekt av, sier presidenten.

Oppdatert kl. 14.23: Saken er utvidet.

– IKT-systemene på sykehus må virke hele tiden. Leger og sykepleiere kan ikke risikere at livsviktig behandling må vente fordi systemet ikke fungerer når man trenger det, sier Hemit-sjef Trond Utne.
Les også

Norsk helseforetak saksøker IBM etter «kritiske feil»

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.