AVTALER & KONTRAKTER

Helse Nord valgte Metavision

Behandlingsoversikt for 90 millioner.

UNNGÅR PAPIR: Helsepersonellet her ved Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) og de andre sykehusene i Helse Nord får vil snart slippe å holde styr på pasientenes behandling og medisinering på papir
UNNGÅR PAPIR: Helsepersonellet her ved Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) og de andre sykehusene i Helse Nord får vil snart slippe å holde styr på pasientenes behandling og medisinering på papir Bilde: UNN
16. des. 2014 - 10:08

Helse Nord landet på IMD Soft og Evry i sin jakt på såkalte medikasjons- og kurveløsninger ved helseforetakets sykehus.

Hensikten er å øke pasientsikkerheten ved å redusere risiko for feilmedisinering og andre uønskede hendelser, heter det i en pressemelding.

På tvers av fag

Sammen med IMD Soft skal Evry levere Metavision.

Dette er en elektronisk kurveløsning der informasjon om diagnose og medikamenter til inneliggende pasienter samles i én elektronisk kurve på tvers av fagområder.

Den elektroniske kurven blir tilgjengelig for alle som jobber med pasienten. Hvis pasienten blir innlagt på nytt, vil informasjon fra tidligere opphold være tilgjengelig.

Dropper papiret

Det ligger an til en merkbar endring i arbeidshverdagen ved sykehusene nordpå, siden pasientene følges opp med papir i dag.

– Elektronisk kurve fjerner papirløsningen, gir bedre kvalitet i legemiddelhåndteringen, og helsearbeidere får medisinsk-faglig beslutningsstøtte og oversikt over relevant pasient- og behandlingsinformasjon, sier administrerende direktør Lars Vorland i Helse Nord i pressemeldingen.

Kontrakten har en verdi på 90 millioner kroner og strekker seg over 6 år.

Prosjektet starter opp i januar neste år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.