Helse-Norge får kjemperespons på varslingstjeneste

En internettbasert vikartjeneste for Helse-Norge sparer mye tid og penger.

En internettbasert vikartjeneste for Helse-Norge sparer mye tid og penger.

digi.no skrev i fjor høst om er prøveprosjekt som foregikk i en liten bit av Helse-Norge. I kommunene Rauma, Nesset og Molde ble det i fjor høst satt i gang et prosjekt for å varsle vikarer om ledige vikariater og vakter. Konsulentselskapet Triangel skrev da i en pressemelding at det går med 1.200 årsverk til å skaffe vikarer og ekstravakter i hele Helse-Norge.

Les saken her:

Pleie- og omsorgsavdelingen i Molde har brukt to til tre årsverk på å administrere og innkalle vikarer. Nå regner de med at dette behovet er halvert, noe som frigjør ressurser til det de egentlig skal drive med, nemlig pleie og omsorg.

Systemet fungerer slik at alle som vil arbeide ekstravakter og ta vikariat i helsesektoren, blir registrert i en database som er tilgjengelig på Internett. Alle vikarer har sin egen kalender hvor de legger inn dager de ønsker å ta vakter eller ta fri. All kommunikasjon mellom institusjonen og aktuelle vikarer skjer via SMS-meldinger eller e-post på Internett

Institusjoner som trenger en ekstravakt kan gå inn i basen og søke etter tilgjengelige vikarer i det aktuelle tidspunkt. Ferier, permisjoner og sykdom gjør det vanligvis til et komplisert puslespill å sette sammen vaktlistene. Med systemet, som ble satt i ordinær drift i de enkelte kommuner fra nyttår, regner man med å kunne spare flere titalls millioner kroner i løpet av ett år.

VG skrev mandag denne uken at fra nyttår og frem til 13. mars varslet Minvakt.no om 883 ledige vikarvakter ved Kirkebakken omsorgssenter og sjukeheim i Molde. 715 pleiere bekreftet tilbake på SMS.

Ved Rauma sjukeheim har de også hatt meget gode erfaringer. Av 663 vaktvarsler via SMS, kom det 647 positive svar i februar og mars, ifølge avisen.

Til toppen