Helsefarlig e-post

E-post og telefonbeskjeder er skadelig for helsa, og gjør ansatte trøtte og mindre effektive, skal vi tro en ny undersøkelse foretatt av anerkjente psykologer

E-post og telefonbeskjeder er skadelig for helsa, og gjør ansatte trøtte og mindre effektive, skal vi tro en ny undersøkelse foretatt av anerkjente psykologer

Pulsen øker etter bare fire telefonoppringinger eller e-postmeldinger i timen, ifølge en undersøkelse foretatt blant ansatte i Nederland og Russland.

Selvom de ansatte gjorde de andre oppgavene sine raskere for å kompensere for avbruddene, var det mange som droppet nødvendige, om enn ikke presserende gjøremål, opplyser The Register.

Dette kan i verste fall føre til at viktige sikkerhetsrutiner ikke blir gjennomført. Konstante avbrytelser viser seg også å være helseskadelig. Daily Mail skriver at ansatte som var med i undersøkelsen fikk økte hjerteslag og følte seg mindre glade og oppegående.

Den nederlandske professoren Fred Zijlstra som er ansvarlig for undersøkelsen, sier at disse daglige forstyrrelsesmomentene har flere bivirkninger enn vi aner. - På et overfladisk nivå ble humøret påvirket av avbruddene. De ansatte var mindre glade og optimistiske. Dette er tegn på tretthet, sier Zijlstra og legger til:

- Det kom en reaksjon hver gang telefonen ringte.

70 frivillige var med på undersøkelsen. De fikk tekstbaserte oppgaver, og ble avbrutt av telefonen mellom en og fire ganger i timen. Hver gang telefonen ringte ble de bedt om å gjøre nok en arbeidsoppgave, noe som - naturlig nok - økte arbeidsmengden.

Deltakerne fortet seg da å gjøre ferdig de viktigste arbeidsoppgavene, men glemte dagligdagse nødvendigheter som å sjekke at det var nok papir i printeren eller faks-maskinen.

Fred Zijlstra sier at dette kan få alvorlige tilbakeslag på arbeidsplasser hvor sikkerhets-sjekker er livsviktige.

Til toppen