FORBRUKERTEKNOLOGI

Helsemobil kan måle kroppsfett og dårlig ånde

Mobilen rommer stadig nye funksjoner. Er helse-målere det neste?

8. okt. 2007 - 09:42

Trenden om at stadig mer funksjonalitet pakkes inn i mobilen og dette avliver andre produkter er tydelig: Avanserte mobiler avlivet de såkalte PDA (lommedatamaskiner fra blant annet Palm) og mange tror at mobilene også vil erstatte MP3-spillere og kanskje GPS-enheter.

Og nå peker den japanske telegiganten NTT DoCoMo ut det som kan gire opp denne trenden enda et hakk.

Det er Mitubishi som har laget telefonene for NTT som kaller den for "Wellness mobile phone". Mobilen har en rekke helse/treningsfunksjoner. Den ene er en avansert skritt-teller som måler løping, vanlig gåing og bevegelse i trapp.

Og så kommer de mer avanserte funksjonene: Telefon kan måle kroppsfettet ditt med en lyssstråle inn i fingeren. Og telefonen skal også kunne måle om du har dårlig ånde, skriver en rekke internasjonale nyhetskilder.

Og ut i fra målingene til helsesensorene serverer telefonen råd og oppmuntringer.

Mobilen er dog ikke ferdig, men NTT viste frem en funksjonerende prototype på CEATEC elektronikk-showet i Tokyo på fredag. Det er ikke satt noen dato for når Wellness-mobilen kommer i salg.

Bildet under er hentet fra Aving.net:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.