DIGITALISERING OG OFFENTLIG IT

Helsenorge advarer mot falske SMS og e-post

På Helsenorge.no  kan du sende meldinger til legen din, bytte fastlege, bestille legetimer, pasientreiser, resepter, vaksiner, frikort og se på egen kjernejournal. Illustrasjonsfoto.
På Helsenorge.no kan du sende meldinger til legen din, bytte fastlege, bestille legetimer, pasientreiser, resepter, vaksiner, frikort og se på egen kjernejournal. Illustrasjonsfoto. Gorm Kallestad / NTB scanpix
12. apr. 2021 - 11:14

Helsenorge.no advarer på sine hjemmesider i morgentimene mandag mot å klikke på lenker som er tilsendt via SMS og e-post.

Det offentlige helseorganet har fått meldinger om at det sendes ut lenker via disse mediene som utgir seg for å være fra Helsenorge.

Helsenorge vil aldri be om kredittkortinformasjon og sikkerhetskoder via sms eller e-post. For å være trygg, logg deg alltid inn via helsenorge.no.

Telia har tatt i bruk løsninger som reduserer misbruk av numre ved svindeloppringninger.
Les også

Telia stoppet 9,1 millioner svindelforsøk i første kvartal

På egne hjemmesider skriver det offentlige organet at meldingene ikke må besvares, og at brukere ikke må klikke på lenker som kommer i disse meldingene. 

For å være sikre ber de brukere av helseportalen om å alltid logge seg inn via helsenorge.no. I varslet skriver de videre at de Helsenorge aldri ber brukere om kredittkortinformasjon, helseopplysninger, passord eller koder i sine henvendelser til befolkningen.

– Norsk helsenett, som har ansvaret for Helsenorge, ser alvorlig på slike svindelforsøk og politianmelder disse, sier direktor for HR og kommunikasjon Synnøve Farstad i Norsk helsenett.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.