HELSEPLATTFORMEN

Helseplattformen: Ålesund er i gang 

Midt-Norges nest største kommune ble fredag kveld påkoblet det nye pasientjournalsystemet. Det betyr at 3000 ansatte i Ålesund går over fra tre system til ett.

Overgangen til nytt system ble feiret.
Overgangen til nytt system ble feiret. Foto: Helseplattformen
Gunhild HaugnesGunhild HaugnesJournalist
2. mai 2023 - 08:06

Både i kommandosentralen i Trondheim og Ålesund var spenningen stor fredag kveld da de gamle systemene ble koblet ned og Helseplattformen ble tilgjengelig ved de om lag 50 lokasjonene i Ålesund som har heldøgnsbemanning.

– Jeg er stolt av teamene hos oss som sammen med mange dyktige ansatte i Ålesund kommune har lagt ned en formidabel innsats til kveldens produksjonssetting. Ålesund har gjort en kjempejobb med å rydde i gamle data. Ryddejobben reduserer mulighetene for at en del problemer skal oppstå når de tar i bruk Helseplattformen, sier konstituert administrerende direktør Trond Utne i Helseplattformen i en pressemelding. 

Ålesund er dermed kommune nummer ti som tar i bruk Helseplattformen.

Kommunedirektør Jon Steven Hasseldal og Synnøve Vasstrand Synnes, som er kommunalsjef for helse og omsorg, uttaler følgende: 

–  Vi er glade for at alt har gått etter planen så langt. Dette har gått veldig rolig for seg. Samtidig er vi klar over at det er nå den virkelige jobben starter. Vi er forberedt på at det kan oppstå utfordringer i dagene som kommer, men etter litt tid vil dette styrke pasientsikkerheten og gi en stor kvalitetsforbedring i kommunen vår.

Les også

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.