Helsetjeneste økser ansatte

Den høytflyvende helsetjenesten Healtheon/WebMD annonserte fredag at selskapet kommer til å tynne ut rekken av ansatte.

Den høytflyvende helsetjenesten Healtheon/WebMD annonserte fredag at selskapet kommer til å tynne ut rekken av ansatte.

Healtheon/WebMD er en nettjeneste som skal lenke pasienter med leger og forsikringsselskap samt være pasientens beste venn i møte med sin egen kropp.

Gruppen, som kommer fra fusjonen med WebMD og Healtheon, ble startet av Jim Clark. Han er en av de legendariske Internett-entreprenørene- med blant annet SGI og Netscape på merittlisten.

Clark selv innrømmer, ifølge Financial Times, at Healtheon/WebMD kommer til å si opp flere ansatte. 100 av 2.210 ansatte må gå fra nett-helse giganten.

Healtheon/WebMD er det siste av en lang rekke dotcom-selskaper som den siste måneden har måttet ty til oppsigelser. Sist uke måtte Amazon.coms møbel-partner, Living.com, stenge dørene for godt på grunn av anliggender utenfor selskapets kontroll.

I mai annonserte Healtheon/WebMDs argeste konkurrent drkoop.com at de kom til å sparke en tredjedel av sine ansatte.

Les mer om :


Amazon.com partner konkurs

Men Healtheon/WebMD mener det ikke er på grunn av finansielle problemer eller trange kår selskapet må kvitte seg med ansatte. Grunnen er, skriver Financial Times, at selskapet har vært gjennom ti oppkjøp og fusjoner den siste tiden, og at stillingene som er fjernet stort sett er overlappende.

Til toppen